0

lieke van lexmond 150Als iets een grote afknapper is, dan is het een onfrisse mond wel. Maar wist je ook dat mondgezondheid in verband wordt gebracht met hart- en vaatziekten? Natuurlijk poetsen we allemaal onze tanden maar anno 2014 weten we stiekem allemaal wel dat dit niet genoeg is.

(advertorial)

Marie-Anne van Lexmond, mondhygiëniste en eigenaresse van Keizers Mondzorg in Amsterdam (waar nog 3 andere mondhygienistes werkzaam zijn): “Nog elke dag heb ik mensen in de stoel die nog nooit een houten tandenstoker hebben gebruikt. Het gebruik van alleen een tandenborstel is echt te weinig voor een ‘goede’ mondhygiëne.”

Maar wat zou je allemaal nog meer kunnen doen om een frisse én gezonde mond te krijgen? Marie-Anne van Lexmond, die overigens ook voor het prachtige gebit van onder andere Lieke van Lexmond en ILFN’s founder & director Annic zorgt, heeft voor ILFN lezeressen zes tips:

1. Voorkom ontstoken tandvlees door elke dag een tandenstoker of rager te gebruiken.
2. Poets met een elektrische tandenborstel. Persoonlijk vind ik de Philips Sonicare Diamond Clean fantastisch! Je zult merken dat je tanden veel gladder aan zullen voelen en glanzen.
3. Raar gevoel, maar schraap je tong schoon met een tongschraper, geeft een erg fris gevoel.
4. Bezoek 1-2 keer per jaar de mondhygiëniste voor een uitgebreide gebitsreiniging met als kers op de taart: het polijsten van je gebit. Wist je trouwens dat een behandeling bij de mondhygieniste vaak 75-100% vergoed wordt vanuit je tandartsverzekering?
5. Beperk het aantal eet en drinkmomenten tot zeven keer per dag, 3 hoofdmaaltijden en 4 tussendoortjes. De kans op gaatjes is dan kleiner.
6. Beauty tip: scrub je lippen met een soft tandenborstel. Resultaat: super gladde, zachte lippen.

  • lieke van lexmond 500
  • 140117 Keizers Mondzorg
    Marie-Anne van Lexmond

www.keizersmondzorg.nl

(Beeld: Bruno Press en LNRD Photography)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties