0

Celebrity Tweets 31 03Wil jij je fit en gezond voelen en misschien ook wel een beetje afvallen? Dan is het belangrijk om er voor te zorgen dat je stofwisseling (ofwel metabolisme) goed werkt.

Ben jij ook altijd jaloers op mensen die alles maar kunnen eten zonder dik te worden? Zij hebben een snelle stofwisseling. Je stofwisseling bepaalt namelijk hoeveel en hoe snel jij calorieën verbrandt.

Wij hebben hieronder een aantal tips voor je zodat ook jouw metabolisme straks als een speer gaat. Lees je mee?

1. Zorg dat je genoeg drinkt, want dit vervoert de afvalstoffen door je lichaam. Probeer wel te gaan voor suikervrije varianten, zoals thee of water. Groene of witte thee is een hele goede optie omdat hier veel antioxidanten in zitten én omdat ze je stofwisseling verhogen.

2. Je hebt vast wel eens van de uitdrukking ‘spieren verbranden meer dan vet’ gehoord. Dat komt omdat spieren ook in ruststand nog calorieën verbranden. Dus: hoe meer spier, hoe sneller je stofwisseling, hoe sneller je afvalt (en hoe meer je kunt eten).

3. Eet producten die moeilijk te verbranden zijn. Voedingsmiddelen met een hoop suiker (zoals snoep, chocolade, koekjes, maar ook fruit) zijn zo verteerd, maar voor groenten, eiwitten en vezels moet je lichaam moeite doen. Groenten als sla en broccoli kosten het lichaam bijvoorbeeld meer calorieën om te verbranden dan dat je daadwerkelijk binnenkrijgt.

4. Eet niet drie keer per dag een grote maaltijd, maar verdeel je meals over vijf of zes kleinere porties. Dit zorgt ervoor dat je stofwisseling bezig blijft en voorkomt dat je lichaam bang is om geen brandstof meer te krijgen en je eten daarom omzet in vet.

5. De meest gemaakte fout van mensen die willen afvallen, is dat ze minder gaan eten en daarom ook hun ontbijt overslaan. Door als je wakker wordt wat gezonds naar binnen te werken, laat je je lichaam op een gezonde manier starten en zorg je ervoor dat je de rest van de dag minder zin hebt in zoetigheden.

6. Niet iedereen heeft er tijd voor, maar als het kan, sport dan ‘s ochtends. Je bent er dan meteen vanaf én het laat je stofwisseling de rest van de dag sneller werken.

  • Celebrity Tweets 31 03
    Rosie Huntington-Whiteley begint haar dag ook graag met een goed ontbijt

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties