0

pomegranateGranaatappels bestaan al superlang. Wist je dat zelfs farao Toetanchamon al fan was van de vrucht? Ze werden zelfs gevonden in zijn graf!

Veel mensen geloven zelfs dat de geschiedenis van de granaatappelboom nog veel verder teruggaat dan dat. We kennen natuurlijk allemaal het verhaal van Adam en Eva wel. Zij mochten de vruchten van alle bomen eten in het Paradijs, op één na: ‘De boom der kennis en goed van kwaad’. Het stel leefde gelukkig totdat Eva de boom niet kon weerstaan en de vrucht ervan at. Ze werden het Paradijs uitgezet en zo begon het leven op aarde.

Nu wordt er gezegd dat Eva een appel at van die bijzondere boom, maar er zijn ook een heleboel mensen die zeggen dat het een granaatappel was. Tsja, we weten natuurlijk niet zeker wat we moeten geloven, maar wat wél zeker is, is dat de pitjes en het sap van de granaatappel inderdaad onweerstaanbaar lekker én ontzettend gezond is.

Wij leggen hieronder uit waarom je meer van deze bijzondere vrucht zou moeten eten. Lees je mee?

1. Ben je verkouden of grieperig? Eén of twee glazen granaatappelsap per dag zouden verkoudheid en griep voorkomen of sneller genezen.

2. Granaatappelsap helpt de hoeveelheid vetzuren in ons bloed te verlagen. Vetzuren zorgen ervoor dat je meer vet opneemt en een verhoogde kans op diabetes en hartkwalen krijgt.

3. Bang om snel rimpels te krijgen? Drink dagelijks wat granaatappelsap of eet de pitjes en je zult veel sneller veroudering aan je lichaam merken.

4. Zoals je misschien wel weet, beschermen antioxidanten je tegen allerlei enge ziektes, zoals kanker en Alzheimer. Maar wist je dat in een granaatappel wel drie keer zoveel antioxidanten zitten dan in de meeste andere vruchten? Wauw!

5. Aan het afvallen? Er wordt beweerd dat granaatappel het vet rond je buik aanpakt. Zeg maar dag tegen die vervelende sportschool!

6. Granaatappels zijn supergoed voor je tanden! De vrucht helpt namelijk tandplak te voorkomen, waardoor je minder kans hebt op gaatjes en andere problemen.

  • pomegranate

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties