0

Eliza Doolittle is seen walking in Primrose Hill.De kokosnoot is een supergezonde vrucht die op een heleboel manieren gebruikt kan worden. Eén van die manieren is hier op de redactie favoriet: het drinken van kokosnootwater.

De kokospalm, waar een kokosnoot aan groeit, werd door de Polynesiërs al de levensboom genoemd. Dit komt omdat je een heleboel met de boom kan doen. Zo kan de stam gebruikt worden voor hout en de vrucht als eten, maar ook voor een heleboel medicijnen is de plant goed.

Kokosnootwater is één van de vele goede dingen die een kokospalm produceert en wij vertellen je waarom! Lees maar mee.

1. Kokosnootwater lest de dorst heel goed en het hydrateert het lichaam. Daarom is dit hét perfecte drankje op een warme zomerdag.

2. In de Tweede Wereldoorlog werd kokosnootwater in het Pacifisch gebied als vervanger gebruikt voor mensenbloed. Dit kon doordat het water helemaal geen bacteriën bevat (en dus steriel is) en dezelfde electrolytische balans heeft als mensenbloed. Dit is niet alleen een interessant weetje, maar het houdt ook in dat het bloed alle voedingsstoffen in het kokoswater bijna direct opneemt.

3. Uit onderzoek blijkt dat van alle sportdranken kokosnootwater je vochtbalans het snelst op peil brengt. Dat maakt het water dus een uitstekend alternatief voor al die drankjes vol slechte suikers!

4. Het water uit de kokos houdt je bloedsuiker stabiel. Geen vervelende suikerdip, dus!

5. Kokosnootwater bevat geen vet, maar wel een hele hoop vitamines en mineralen. Zo zit er een heleboel kalium, magnesium, fosfor, ijzer, vitamine B en vitamine C in.

6. In het water van de kokosnoot zit meer potassium (kalium) dan in bananen. Dit is een belangrijk stofje voor de werking van je spieren, het zenuwstelsel en de hersenen.

Eliza Doolittle drinkt ook graag kokosnootwater op een warme dag

Eliza Doolittle drinkt ook graag kokosnootwater op een warme dag

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties