0

Citrus fruitJe denkt misschien dat je wel weet wat een grapefruit is, maar waarschijnlijk kunnen wij je nog wel verbazen! Wist jij bijvoorbeeld dat een grapefruit een kruising tussen een pompelmoes en een sinaasappel is? En dat het niet zeker is waar de vrucht is ontstaan?

De grapefruit is behalve een bittere fruitsoort met rood of wit vruchtvlees, ook nog een echte vitaminebom. Wij vertellen je hieronder precies welke vitamines er in zitten en waar de vrucht goed voor is. Lees je mee?

1. In grapefruit zit het stofje pectine. Dit is een antioxidant die werkt als een natuurlijke cholesterolverlager en die helpt tegen aderverkalking. Ook zorgt het voor een verminderde kans op bloedstolsels, die op hun beurt weer hart- en vaatziektes zoals een hartinfarct kunnen veroorzaken.

2. Grapefruit bevat een heleboel stofjes die de strijd aangaan tegen kanker. Zo zit er naringenine, wat een stofje is dat helpt om het beschadigde DNA in lichaamscellen te repareren. Zijn er namelijk teveel beschadigingen, dan wordt de kans op tumoren groter. Ook zitten de antioxidanten lycopeen en vitamine C in de citrusvrucht, die helpen beschermen tegen vrije radicalen.

3. Het immuunsysteem krijgt zo’n boost van een grapefruit, dat het er voor zorgt dat de kans op een aantal ziektes aanzienlijk wordt verkleind. Deze ziektes zijn bijvoorbeeld: verkoudheid, astma, reuma, artrose en nierstenen.

4. Amerikaans onderzoek heeft uitgewezen dat het eten van de vrucht vetcellen bestrijdt. Het hongert ze als het ware uit waardoor ze kleiner worden. Zeg maar dag tegen dat buikje!

5. De grapefruit bevat de meeste vitamines van alle citrusvruchten. Zo zit er meer dan 1,5 keer zoveel vitamine C in dan de ADH voorschrijft en bevat het ook nog eens veel vitamine E, bètacaroteen, calcium, ijzer én kalium.

6. Wist je dat alleen al ruiken aan een vrucht goed voor je kan zijn? De grapefruit bewijst het: de geur heeft een gunstig effect op je emoties en kan je helpen om nervositeit en lusteloosheid te bestrijden.

  • Citrus fruit

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties