0

gezonde ijsjes avaDe zon heeft zich de afgelopen tijd weer laten zien en dat hebben we gemerkt ook! Het was heerlijk warm en we konden alleen maar denken aan het strand, vakantie en terrasjes.

Echter betekent het ook dat we het allemaal snikheet hebben en we verkoeling zoeken bij koude dranken en ijsjes. Er wordt dan helaas wel vaak gekozen voor de slechte, ongezonde varianten: softijsjes, slushpuppy’s en milkshakes.

Wij hebben daarom zes recepten voor je waarmee jij je eigen gezonde en bikini proof ijsjes kunt maken! Lees ze hieronder.

1. Romige, yoghurtijsjes: vul een glas, plastic beker of ijsvormpje met jouw favoriete yoghurt, voeg wat fruit naar jouw keuze toe en zet het in de vriezer. Een lekker combinatie is bijvoorbeeld vanilleyoghurt met rode bessen, blauwe bessen en aardbeien (deze moet je wel even in dunne plakjes snijden).

2. Tropische kokosijsjes: de basis van je ijsje vormt kokoswater, dus zorg dat je een variant koopt die geen toegevoegde suikers bevat. Voeg bij het kokoswater wat ananas- of mangostukjes en het is klaar voor de vriezer!

3. Bananenijs: doe per persoon een bevroren banaan in je blender en voeg er eventueel bijvoorbeeld wat frambozen, aardbeien of cacao aan toe en mix het vervolgens tot het een romig geheel is geworden. Even opscheppen en het is klaar om te serveren!

4. Citroenijsjes: pers een citroen uit en mix dit met bijvoorbeeld ananas of appel om het sap wat zoeter te maken. Zet het in de vriezer, wacht een uurtje of vier en je hebt een heerlijk gezond ijsje!

5. Kiwi-ijsjes: stop twee kiwi’s, een kopje limoensap en wat vloeibare honing in je blender en zet ‘m aan tot er een substantie is ontstaan die jij goed vindt (met stukjes of helemaal glad). Daarna is het weer tijd voor de vriezer.

6. Bosbessenijs: pureer bevroren frambozen, bramen, blauwe bessen, rode bessen en aardbeien tot er een gladde massa is ontstaan. Schep het in bakjes en you’re ready to serve.

  • gezonde ijsjes

www.pinterest.com

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties