0

Celebrity Tweets 06-05 Sla jij vaak je ontbijt over omdat je ‘s ochtends niets weg krijgt of omdat je denkt dat dit beter is voor de lijn? Fout!

Het ontbijt is juist de belangrijkste maaltijd van de dag en die hoor je nóóit over te slaan! ‘s Ochtends eten zorgt er namelijk voor dat je lichaam goed op kan starten en dat je de rest van de dag minder snel naar zoetigheid grijpt.

Wij hebben zes ontbijttips voor je waarmee je wél echt afvalt. Lees je mee?

1. Let op de grootte van je ontbijtgranen. Hoe groter, hoe beter. Onderzoek uit Penn State wijst namelijk uit dat mensen de hoeveelheid granen vaak onderschatten als ze klein zijn en daardoor wordt er meer gegeten dan nodig is.

2. Begin je dag met havermout, want de vele vezels hierin zorgen ervoor dat je de rest van de dag minder trek hebt.

3. Eet een groot ontbijt in plaats van alleen een banaan. Daar zitten misschien wel meer calorieën in, maar in een recent onderzoek is uitgewezen dat het je figuur juist alleen maar ten goede komt. Hier at een groep namelijk zevenhonderd calorieën ‘s ochtends, vijfhonderd bij de lunch en vijfhonderd bij het avondeten, terwijl de andere groep vijfhonderd calorieën at bij het ontbijt, vijfhonderd ‘s middags en zevenhonderd ‘s avonds. De eerste groep verloor echter 2,5 keer zoveel gewicht als de andere groep, omdat de stofwisseling ‘s ochtends het snelst werkt.

4. Begin je dag met proteïnerijke voeding. Dit veroorzaakt een stofje dat ervoor zorgt dat je de rest van de dag minder eet en minder snoept na het avondeten.

5. Onderzoek wijst uit dat als je ‘s ochtends twee eieren eet, je meer gewicht verliest dan bij een gezond broodje. Ook zit hier weer een heleboel proteïne in.

6. En voor als je uit de deur moet rennen: eet een (spelt)boterham met pindakaas. Dit goedje zorgt er namelijk voor dat er een ‘ik zit vol’-hormoon wordt aangemaakt en het beheerst je suikerspiegel de rest van de dag.

  • Celebrity Tweets 06-05
    Model Emily Ratajkowski begint haar dag graag met een uitgebreid ontbijt

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties