0

Celebrity Tweets 03 03Eén van de meest gezonde vetten is kokosolie. En niet alleen om te eten, maar ook voor bijvoorbeeld je haar en huid. Het is dus een echte musthave en wij vertellen je vandaag waarvoor je het allemaal kunt gebruiken!

Om maar gelijk één misverstand de wereld uit te helpen: kokosolie en kokosvet is precies hetzelfde product. Wij noemen het voor het gemak nu even kokosolie.

De reden dat deze twee namen vaak voor miscommunicatie zorgen, is omdat (echte, niet gebleekte en aan gesleutelde) kokosolie bij 25 graden Celsius gaat stollen en er dan uitziet als vet. Verwarm je het echter of wordt het in de zomer warmer dan 25 graden, dan verandert je goedje in olie.

Ben jij ook benieuwd wat je allemaal met kokosolie kunt? Lees het hieronder.

1. Wil jij zo lang mogelijk je huid jong en gezond houden? Kokosolie is een supergoede moisterizer voor iedere huidtype, maar het werkt in het bijzonder goed bij een droge huid en een verouderde huid. De vetten in de olie zorgen er namelijk voor dat rimpels als sneeuw voor de zon verdwijnen zonder een vervelende reactie te geven. Ook werkt het goed tegen huidaandoeningen als eczeem en psoriasis.

2. De geur van kokosolie zorgt ervoor dat je minder last van stress hebt. Laat je er dus lekker mee masseren (of als je geen vriendje tot beschikking hebt, masseer zelf je hoofdhuid ermee) en relax.

3. Kokosolie bevat vetzuren die vechten tegen bepaalde bacteriën, virussen, schimmels, parasieten en ontstekingen. Wil je dus van die nare Candida, wormen of tijdelijke voedselvergiftiging af, neem dan driemaal daags een lepel kokosolie en je bent er zo vanaf! Side note: je kunt dan wel last krijgen van hoofdpijn, huiduitslag en diarree omdat het een soort detox is.

4. Het is bewezen dat kokosolie je schildklierfunctie verbetert, je stofwisseling stimuleert en je een heleboel energie geeft. Dat allemaal bij elkaar zorgt ervoor dat je van dat ongewenste vet afkomt en de aanmaak van spieren wordt bevorderd. Perfect spul voor naast je work out, dus!

5. Als je kokosolie op wonden en schrammen smeert, voorkom je dat het gaat ontsteken. De olie heeft namelijk een antibacteriële werking. Ook zorgt het ervoor dat je wond sneller geneest.

6. Gooi al je conditioners maar weg, want kokosnootolie is veel goedkoper én veel effectiever voor je lokken. Het is supergoed voor beschadigd haar en als je het op je hoofdhuid smeert, werkt het tegen roos.

  • Celebrity Tweets 03 03
    Bar Rafaeli: ''Coconut is all we need''

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties