0

nagels 150Je handen zijn jouw visitekaartje en moeten te allen tijde er goed uitzien en bij vrouwen gaat het dan vooral om goed verzorgde nagels. Alleen weten de meeste vrouwen vrij weinig over hun eigen nagels.

Je handen zijn altijd zichtbaar en dan is het wel zo handig om daar alles over te weten. We hebben daarom de belangrijkste weetjes over nails voor jullie op een rijtje gezet.

1. Nagelriemen
Tijdens een manicure worden de nagelriemen altijd weggehaald, maar dit is niet echt verstandig. Deze zorgen ervoor dat er geen bacteriën jouw lichaam in kunnen. Als je ze te vaak weg laat halen is er een grote kans dat je infecties zal oplopen en die kunnen ervoor zorgen dat jouw nagels niet meer mooi zullen groeien.

2. Nagels zijn van hetzelfde materiaal als haar
Wist je dat jouw nagels en haren van dezelfde bestandsdelen zijn opgebouwd. Deze twee bevatten namelijk beide keratine, alleen zijn bij de nagels het velen lagen op elkaar. Hierdoor neemt haar water en vet veel sneller op dan jou gemanicuurde nageltjes.

3. Lange nagels op vakantie
Ben je laatst op vakantie geweest en kwam je terug met een stuk langere nagels dan normaal. Dat is niet zo gek, jouw nagels groeien namelijk veel beter met warm weer. Dit komt doordat de zon ervoor zorgt dat jouw lichaam vitamine D aanmaakt en die zorgt ervoor dat jouw nagels gaan groeien.

4. Niet meer langs de nagelstudio
Stiekem weten we het allemaal wel diep van binnen, maar bezoekjes aan de nagelstudio zijn ontzettend slecht voor jouw nagelbedden. De chemicaliën die gebruikt worden in de salon voor jouw wekelijkse manicure beschadigen de nagels. En het duurt zelf zes maanden voordat zij hier weer volledig van hersteld zijn.

5. Nagels laten zien wat er met jou aan de hand is
Aan jouw nagels kun je zien of er wat mis is met de rest van je lichaam. Als jouw nagels verkleuren, veranderen van vorm of dikte kan dit een teken zijn dat je ook andere gezondheidsklachten hebt. Hou dit dus goed in de gaten en ga voor de zekerheid altijd even langs de huisarts.

6. Wat je stopt in je mondje komt terecht bij je…
Nagels! Door te letten op jouw voeding zorg je ervoor dat je daar super lange nagels voor in de plaats krijgt. Je moet ervoor zorgen dat de productie van keratine wordt bevorderd en dit kan door producten waar vitamine D inzit en proteïne.

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties