0

Kate Moss spray tan st. tropezTegenwoordig horen we van alle kanten hoe slecht zonnen voor je is. Wil jij liever geen verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld huidkanker doordat je regelmatig ligt te bakken, dan is de kans groot dat jij je hebt overgegeven aan spray tans, om toch met een gebruinde huid ten tonele te komen.

Het jammere aan spray tans is dat ze ook dramatisch mis kunnen gaan. Wie herinnert zich Ross niet in Friends: ‘one Mississippi, two Mississippi, three Mississippi‘. Oeps. Is jouw kleurtje ook net iets te donker uitgevallen of ging je zelf aan de slag en heb je nu overal strepen en vlekken? Dan zijn deze vijf tips jouw redding. Lees snel verder:

1. Stomen 
Deze tip komt rechtstreeks van de online fashion editor van de Amerikaanse Vogue en moet dus wel goed zijn. Haar advies is om ongeveer een kwartiertje lekker te stomen. Dat kan prima in je eigen huis door je douche heel heet te zetten en in dezelfde ruimte te blijven. Door het stomen trekken je poriën open en maakt je huid zichzelf al een beetje schoon. Stap hierna, gewapend met goede scrubmiddelen, onder de douche en dan is jouw gevlekte dalmatiër huid in no time verleden tijd.

2. Zeewater 
Ben je al op vakantie als je doorhebt dat je spray tan toch niet zo een succes is, dan kan je jezelf hiervan redden door even goed te weken in het zoute zeewater. Je kleurtje kan er niet goed tegen en zal wat vervagen. Bovendien is hij er later onder de douche gemakkelijker af te scrubben met een loofah.

3. Olie 
Olie en spray tan zijn als water en vuur: niet goede vrienden. Donkere plekken kan je dan ook wegwerken door een washandje met een olie erop (arganolie, kokosolie of welke jij ook fijn vindt) zachtjes over de te donkere plekken te wrijven.

4. Citroensap 
Je kan ook met een huis-tuin-en-keuken middeltje spray tan vlekken wegwerken. Mix een beetje citroensap met een wat baking soda of babyolie en gebruik een washandje om dit mengsel over de te donkere huid te wrijven, zo tipt een spray tan specialiste.

5. Ontharingscrème 
Diezelfde specialiste heeft nóg een handig trucje voor ons. Met je ontharingscrème kan je ook je kleurtje bijwerken. Verspreid de crème over het gebied dat lichter moet worden en laat dit drie minuten zitten. Spoel her erna af met wat water en je kleurtje verdwijnt zo in de gootsteen. Wil je helemaal van je kleurtje af? Dan moet je de crème zo een zes tot zeven minuten laten zitten.

  • Kate-Moss-for-St-Tropez-4-Vogue-9May13-PR_b
    Kate Moss voor St. Tropez spray tans.

(Beeld: www.sttropeztan.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties