0

melk 150Tegenwoordig heeft iedereen een busy lifestyle. We hebben niet meer genoeg aan 24 uur in een dag en rennen en vliegen overal naartoe. Wat we hierbij nog wel eens vergeten is dat slaap een belangrijke factor is in ons leven en voor een groot deel bepaalt hoe we ons voelen.

Door al die stress van tegenwoordig hebben steeds meer mensen last van slaapproblemen en komen zo niet meer aan hun rust toe. Halve nachten wakker liggen met als gevolg de volgende dag doodmoe zijn, is voor niemand goed. Daarom hebben wij de volgende voedingsmiddelen voor jullie geselecteerd waardoor je straks heerlijk zult slapen, lees snel mee!

1. Melk
Melk bevat tryptofaan, dit is een essentieel aminozuur dat werkt als een natuurlijk slaapmiddel. Tryptofaan verhoogt de hoeveelheid serotonine, een natuurlijke kalmerende stof in de hersenen. Hierdoor wordt zo vaak aangeraden om voor het slapen gaan een kop warme melk te drinken.

2. Lijnzaad
Lijnzaad zit vol met gezonde omega-3 vetzuren. Omega-3 is een natuurlijke stemmingsverbeteraar en kunnen je lichaam en geest voorbereiden op de slaap. Naast dat je hiervan lekker slaperig kunt worden, bevat lijnzaad ook nog eens cholesterolverlagende vezels. Supergezond dus!

3. Honing
Teveel suiker innemen voor het slapengaan kan je lang wakker houden. Maar als je slechts een klein beetje glucose eet voordat je onder de wol kruipt, stimuleert dit het brein om te stoppen met orexine te produceren (dit houdt het brein alert). Doe dus een beetje honing in je thee voordat je naar bed gaat en je slaapt als een roos!

4. Aardappelen
Een klein gebakken aardappel of een portie aardappelpuree voor het slapen kan je lichaam reinigen van de zuren die de effecten van tryptofaan tegengaan. En daar slaap je weer beter van!

5. Havermout
Havermout bevat melatonine, een stof die je lichaam voorbereidt op de slaap. Om het effect van de havermout te versterken, kun je bijvoorbeeld een bakje nemen gemend met melk en wat honing erbij!

  • melk 500

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties