0

The BBC Good Food Show 2013De passievrucht die wij kennen, komt van oorsprong uit Zuid-Amerika, waar de vrucht al door de Azteken werd gegeten. Tegenwoordig worden ze voornamelijk geïmporteerd uit de tropen en worden ze bijvoorbeeld gebruikt in snoep, drankjes, ijs en toetjes. Maar wist je dat passievruchten ook gezond zijn en bovendien heel lekker om gewoon zo uit te lepelen?

Waarschijnlijk vraag jij je af waarom we nu over passievruchten schrijven, aangezien het bekend staat als een zomervrucht en ook echt zo smaakt. Echter is niets minder waar! Nu is het juist helemaal het seizoen!

De passievrucht die wij in Nederland kennen, heeft vaak een bruin/paarsige schil die helemaal ingedroogd en verschrompeld is. Dit komt door de lange reis die de vruchten hebben gemaakt (ze komen bijvoorbeeld vanuit Zimbabwe, Kenia en Ivoorkust), maar gelukkig maakt het niets uit voor de binnenkant! Het vruchtvlees met de pitjes blijft namelijk even zoet en lekker en alle gezondheidsvoordelen worden behouden. Benieuwd wat passievruchten voor je doen? Lees dan verder.

1. In de traditionele geneeswijze van Zuid-Amerika wordt de vrucht gebruikt tegen slapeloosheid, hoofdpijn, diarree, epileptische aanvallen, zenuwpijn, hysterie, huilbaby’s, symptomen van de overgang, astma, bronchitis, ernstige hoest en een hoge bloeddruk. Tsjonge, impressive!

2. Ben je gestrest en wil je tot rust komen? Trakteer jezelf op een passievrucht, want die zorgt ervoor dat je kalm en rustig wordt.

3. Er zitten een heleboel vezels in een passievrucht. Dit is goed voor de stoelgang en houdt je darmen gezond.

4. Passievruchten zitten vol vitaminen, mineralen, fytonutriënten en aminozuren. De paarse vrucht is voornamelijk een bron van vitamine A, vitamine C, kalium, ijzer, koper, magnesium en fosfor.

5. Door de antioxidanten in het vruchtvlees helpt een passievrucht de vorming van (met name darm)kankercellen voorkomen.

Wij zijn onder de indruk van deze vitaminebommetjes! Ren jij al naar de supermarkt?

Alhoewel de passievruchten er in Nederland er een tikkeltje anders uitzien, bevatten ze dezelfde goede stoffen voor je als de groene versie.

Alhoewel de passievruchten er in Nederland er een tikkeltje anders uitzien, bevatten ze dezelfde goede stoffen voor je als de groene versie.

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties