0

knoflook 150Er zijn discussies over allerlei superfoods, zijn ze nu wel goed voor je, zijn ze gezond, of juist niet. Naast Superfoods zijn er genoeg andere voedingsmiddelen die als vitaminebommetjes werken. Wij hebben even genoeg van alle toegevoegde suikers en chemische stoffen, dus… reden genoeg om na te gaan waarom sommige puur natuurlijke etenswaren goed voor je zijn.

Mensen zien knoflook vaak als een stinkende smaakmaker, ook helpt het om vampiers te verdrijven. Maar, dat knoflook eigenlijk heel goed voor je is weten de meeste mensen niet. Wij hebben vijf redenen voor je opgezocht waarom knoflook goed voor je is.

1. Huidinfecties en beschadigingen van de huid: Heb je kleine wondjes of littekens? Het schijnt zo te zijn dat knoflook werkt tegen huidinfecties en beschadigingen van de huid. Knoflook werkt tegen huidinfecties en beschadigingen van de huid. Je kunt de knoflook eten, dan werkt het van binnen uit aan het heling proces, of je kunt het sap van de knoflook op je wondje smeren.

2. Hart en bloedvaten: De stoffen in knoflook zijn goed voor hart en bloedvaten. Knoflook lost bloedstolsels op en voorkomt vaatverwijdering. Het is dus zeker goed voor je binnenkant, extra knoflook smikkelen dus.

3. Anti- bacterieel middel: Eigenlijk is knoflook een natuurlijke antibiotica, natuurlijk is het niet zo sterk als de antibiotica die je meekrijgt van de huisarts, maar het is een anti-bacterieel middel. Het werkt dus goed tegen infecties en het mooie is, dat we niet immuun worden voor knoflook, terwijl dat wel het geval is als we te vaak antibiotica toegediend krijgen.

4. Acne bestrijdend: Het ligt er aan wat voor een huid je hebt, maar je kunt met het eten van extra knoflook je acne bestrijden. Vraag wel nog even na bij je huisarts, want zo heeft knoflook op iedere huid een andere uitwerking.

5. Remedie voor verkoudheid: Deze dagen zijn dé dagen dat we een fikse verkoudheid oplopen. Iedereen is enthousiast met de zomerkleding en zo worden we vatbaarder voor infecties en bacteriën. Het eten van genoeg knoflook kan dit juist tegen gaan. Knoflook is een remedie voor de verkoudheid.

500 knof

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties