0

chocolade 150Wie is er niet gek op chocolade? Een stukje chocola bij de thee, een reep chocola tijdens die vervelende break-up, chocolade hagelslag op je brood, chocola tijdens die ene week van de maand… Kortom er is altijd wel een moment om chocola te eten. Maar wist je dat het ook op een gezonde manier kan?

Pasen komt er weer aan en dat betekent dat de paaseitjes je om de oren vliegen. Overal staan ze op tafel en dat betekent maar één ding: snacken. Dit hoeft echter helemaal niet zo ongezond te zijn als je denkt! Als je maar voor chocolade met tenminste 77 procent cacao kiest, heeft het zelfs een heleboel voordelen voor je gezondheid.

Wij sommen vijf redenen voor je op waarom pure chocolade goed voor je is. Want zonder schuldgevoel chocola kunnen eten, wie wil dat nu niet?

1. Het is goed voor je bloedvaten. Pure chocolade verlaagt namelijk een te hoog cholesterolgehalte doordat het je aderen ontspant. Ook voorkomt het bloedstolsels en gaat het aderverkalking tegen. Nu is het natuurlijk wel de bedoeling dat je geen hele reep chocola naar binnen werkt, twee stukjes is voldoende.

2. Pure chocolade is goed voor je hersenen. Het bevordert namelijk de bloedstroom in de hersenen en dit verkleint de kans op dementie.

3. In de cacao zitten een heleboel mineralen en antioxidanten. Wist je dat er zelfs meer antioxidanten zitten in chocola dan in blauwe bessen of groene thee? Dit beschermt de lichaamscellen en werkt ontstekingsremmend.

4. Er wordt vaak verband gelegd tussen chocola en acné, maar dit is een broodje aap verhaal. Het zou kunnen dat je tijdelijk wat meer puistjes krijgt, omdat pure chocola juist de huid reinigt, maar het bevordert geen echte acné.

5. De vetten in pure chocolade blijken helemaal niet slecht voor je te zijn. Natuurlijk moet je het met mate eten, want teveel is nooit goed, maar een beetje kan dus helemaal geen kwaad.

Ga jij nu ook zo’n zin in chocolade gekregen?

Cacaobonen

Cacaobonen

chocolade gezond(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties