0

Celebrity Tweets 17 03Hoewel het een beetje off season is, willen heel veel mensen opeens boerenkool eten. De groente wordt echter niet meer gegeten op de oer Hollandse manier met aardappelen, jus en vlees, nee, het wordt tegenwoordig gezien als een basisingrediënt voor een groene smoothie.

En eigenlijk is dit ook helemaal niet zo gek! Boerenkool is megagezond maar wordt vaak niet gezien als één van de meest smakelijke groentes, maar in een smoothie gemixt met fruit proef je er niks meer van.

Wist je dat boerenkool zelfs één van de meest gezonde groentes van onze planeet is? Lees hieronder maar waarom.

1. Er zit superveel vitamine K in boerenkool. Vitamine K beïnvloedt ontstekingen aan onze cellen op een positieve manier, waardoor het helpt tegen diabetes, artritis, hart- en vaatziekten en zelfs overgewicht.

2. We denken altijd dat we onze vitamine C uit fruit moeten halen, maar in boerenkool zit meer vitamine C dan in een sinaasappel!

3. Boerenkool beschermt ons lichaam tegen kanker. Dat komt door drie redenen: boerenkool bevat heel veel antioxidanten (die vrije radicalen uit ons lichaam weren), in de groente zitten ontstekingsremmende stoffen en er zitten glucosinolaten in de bladeren. Die laatste benaming klinkt misschien ingewikkeld, maar het zijn – om het simpel te zeggen – stofjes die zorgen dat andere stoffen die later kanker zouden kunnen veroorzaken uit je lichaam werken.

4. De stoffen glucosinolaten hebben dus een detox-functie. Hierdoor is boerenkool ook een goede groente om mee te detoxen.

5. Deze is goed voor de vegetariërs onder ons: boerenkool bevat per calorie meer ijzer dan rundvlees.

Supermodel Karolina Kurkova maakte deze heerlijke salade met boerenkool

Supermodel Karolina Kurkova maakte deze heerlijke salade met boerenkool

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties