0

perfecte jeans 150De jeans gaat al eeuwen mee, maar is nog steeds het populairste kledingstuk ever. Elke vrouw heeft er wel een in haar kast liggen en het valt eindeloos te combineren.

Als je dan eindelijk die perfecte jeans hebt gevonden, wil je hem natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Daarom hebben wij vijf ultieme tips voor jullie geselecteerd, waarmee die jeans net zo mooi blijft als toen je hem kocht.

1. Was je jeans niet of nauwelijks
Wil je je jeans echt mooi houden, was hem dan niet! Wil je hem toch wassen, doe dit dan zo min mogelijk en het eerste half jaar sowieso niet. De wassing van de jeans wordt op deze manier intenser en mooier door het dragen. Ook kan de jeans zich op deze manier goed aanpassen aan het lichaam.

2. Was je jeans zo voorzichtig mogelijk
Eventuele vlekken dien je altijd zo snel mogelijk te verwijderen en mocht je je jeans eens in de wasmachine willen wassen, doe dit dan altijd binnenstebuiten. Kies een zo laag mogelijke wastemperatuur en gebruik vloeibaar wasmiddel. Je kunt dit checken doordat de labels in een jeans de maximale wastemperatuur aangeven. Vaak kun je echter op een lagere temperatuur wassen dan staat aangegeven. Gebruik trouwens geen wasverzachter want dit zorgt ervoor dat de elasthaan uit je jeans verdwijnt!

3. Laat je jeans na het wassen uitdrogen aan de waslijn
Na het wassen, dien je je jeans zo snel mogelijk uit de wasmachine te halen want anders kunnen er strepen in de stof komen. Hang je jeans te drogen aan de waslijn. Hier wordt de broek wel iets stijver van, maar de vorm blijft zo wel beter.

4. Stoom je jeans
Door je jeans niet te wassen, maar te stomen blijft de stof ook langer mooi. Hang de broek telkens in je badkamer als je een douche neemt. De stoom van het hete water zorgt voor een verfrissing van de broek.

5. Stop hem in de vriezer
Ben je overtuigd geraakt en ga je je jeans vanaf nu niet meer wassen? Stop hem dan af en toe eens in de vriezer om de bacteriën te doden. Ook vieze geurtjes worden hiermee volledig teniet gedaan en na een paar uurtjes in de vriezer heb je weer een geurloze broek!

  • Miranda Kerr
    Miranda Kerr en haar perfecte jeans (en zoontje)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties