0

heidi klum rennen 150Met dit heerlijke weer is de zomer alweer een stapje dichterbij. Natuurlijk willen we allemaal weer ons bikini-lijntje bijwerken en dat is dus sporten geslagen. We weten allemaal dat we er zelf iets aan moeten doen, alleen is de verleiding toch altijd groter om op de snooze-knop te drukken, of ‘s avonds voor de TV te hangen.

Wat zou er nu wel voor kunnen zorgen dat jij je bed uit springt om een rondje te rennen? Of dat je in plaats van de serie te kijken, die je morgen ook nog op internet kunt zien, een frisse neus haalt. Wij hebben vijf manieren opgezocht om je wél aan het rennen te krijgen.

1. Doe het samen. Ga hardlopen met vriendinnen. Zo motiveer en stimuleer je elkaar om sportief bezig te zijn en zal je minder snel excuses verzinnen om niet te gaan. Jullie worden een team en je laat je team niet in de steek toch?

2. Houd de training leuk. breng er variatie in. Door altijd maar het zelfde rondje te rennen wordt het saai en zelfs routine. Je moet jezelf blijven uitdagen en de training interessant houden voor jezelf. Probeer kracht, uithoudingsvermogen en snelheid te combineren in je trainingen. Zo kun je het zo uitdagend maken als je wilt.

3. Hit that beat. Zet een fijn muziekje op tijdens het hardlopen. Muziek brengt je in beweging en als je een goede beat vindt kun je daar een ritme op vinden om op te rennen. Ook vergeet je door de muziek even alles om je heen en kun je je hoofd volledig leeg maken. Ook kunnen liedjes juist als oppepper werken, zeker als in de muziek het ritme wat versnelt.

4.Helemaal zen. Ook al maakt een uur hardlopen je fysiek moe, mentaal wordt je er sterker van. Hardlopen helpt bij het verminderen van stress, depressie en het helpt ook bij slapeloosheid. Ook kalmeert hardlopen je geest. Je kunt je hoofd even helemaal leeg maken, even helemaal Zen.

5. Me time. Maak tijd voor jezelf vrij. Door een rondje hard te lopen neem je even tijd voor jezelf, laat dit een moment zijn dat niemand anders je lastig valt. Zo kun je deze tijd voor jezelf ook gebruiken om even te reflecteren op je doelen en dromen in het leven.

En heb jij je hardloopschoenen al aan?

Heidi Klum ging sportief rennen met haar ex Martin Kristen

Heidi Klum ging sportief rennen met haar ex Martin Kristen

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties