0

jennifer lopez buikHet vetrandje om je heupen en op je buik wordt door je lover waarschijnlijk liefkozend je lovehandles genoemd. Hartstikke goed bedoeld natuurlijk, maar als het even kon dan zat dat zwembandje er wat ons betreft niet! Buikvet schijnt alleen het meest hardnekkige vet te zijn dat er is en je kan dus heel moeilijk specifiek aan die area werken.

Toch schijnen er een paar trucjes te zijn om aan een strakkere buik te werken. Dit zegt tenminste James Staring, een personal trainer bij Fit to Last uit Londen. Volgens hem zijn er vier simpele tips die je in no time aan een bewonderenswaardig buikje moeten helpen. Het proberen waard, zo vlak voor het moment dat we weer kunnen zonnebaden in ieniemienie bikini’s. Hieronder vind je zijn tips:

1. Geen wit brood of pasta 
Volgens James zijn wit brood en pasta synoniem aan een blubberbuikje. De geraffineerde koolhydraten die hierin zitten zouden te snel worden verbrand en zo grote pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel veroorzaken. Eet in plaats daarvan de onverwerkte koolhydraten in bijvoorbeeld meergranen brood. Én, heel belangrijk, deze moet je volgens hem alleen eten na het sporten, dan kan je lichaam ze het best verwerken. Doe je dit niet dan kunnen de koolhydraten worden opgeslagen (als vet) voor ‘later gebruik’.

2. Train je hele lichaam 
Om veel vet te verbranden moet je je hele lichaam trainen op gevarieerde manieren, dus krachttraining, cardio en yoga afwisselen. Zo wordt je hele lichaam gespierder en spieren verbranden weer vet. Hoe gespierder je bent, hoe meer vet je dus verbrand terwijl je niks uitvoert!

3. Doe aan HIIT work-outs
HIIT staat voor High Intensity Interval Training, als je dit soort trainingen doet doe je korte momenten oefeningen op een heel hoog tempo en hou je daarna rustmoment. Zo kan je de effecten van een lange training in een kortere tijd nabootsen.

4. Eetdagboek 
Volgens de personal trainer kan het ook helpen om een eetdagboek bij te houden. Hierin schrijf je precies op wat je eet. Als je het écht goed wilt doen schrijf je twee uur later ook op hoe je je voelt. Zo krijg je zicht op wat je binnenkrijgt en kan je gericht aanpassingen aanbrengen in je eetschema en gewoontes gebaseerd op hoe het voedsel je laat voelen.

  • jennifer lopez buik

(Beeld: www.self.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties