0

c7a96303fed8393e5683bebd50469c9dDe zomer vinden velen de heerlijkste tijd van het jaar: een lekker zonnetje en een heleboel barbecues en borrels in het park, het is de perfecte combinatie! Er is echter één nadeel: scheren. Het blote-benen seizoen vraagt natuurlijk constant om perfect geschoren pinnen en als je op vakantie gaat of een dagje naar het strand, dan moet je ook je bikinilijn goed onderhouden.

Vooral rondom je bikinilijn is je huid heel gevoelig en kan veelvuldig scheren voor nare ongemakken zorgen. Ingegroeide haren en rode bultjes willen we liever voorkomen. Veel vrouwen hebben zich daarom gewend tot waxen. Je bent een stuk langer van je ongewenste haargroei af en, omdat je het niet iedere dag hoeft te doen, blijft je huid er een stuk rustiger onder. Ondanks dat waxen veel voordelen heeft en op de lange termijn comfortabeler is, is de waxbeurt zelf een nare bedoening. Wij hebben daarom vier tips voor je op een rijtje gezet om je volgende waxbeurt een stuk minder vervelend te maken.

1. Geen koffie 
Als jij je laat waxen doet dat al genoeg pijn, liever maak je het niet erger voor jezelf door veel koffie te drinken vooraf aan je afspraak. De cafeïne in jouw bakkie troost zorgt er namelijk voor dat je lichaam extra alert wordt, dit maakt dat je de pijn van het waxen als erger ervaart!

2. Week jezelf 
Je haren laten zich een stuk makkelijker verwijderen als je vooraf aan je waxbeurt een bad of een douche hebt genomen. Door het water zijn je haren zachter en dus minder stug geworden, waardoor ze makkelijk uit je huid komen. Met 10-20 minuten in bad zit je zeker goed, maar met een even lange douche maak je het jezelf ook makkelijker.

3. Voorkomen is beter dan genezen
Ben je echt heel zenuwachtig voor je wax en de pijn die het doet? Neem dan van tevoren een aspirientje, paracetamol of ibuprofen in. Hierdoor kan jij je op het moment zelf meer ontspannen en zal de behandeling minder pijn doen!

4. Timing 
Timing is everything als het aankomt op waxen en het luistert vrij nauw. Tussen je waxbeurten in moet je ongeveer vijf weken laten zitten. Zo zijn je haartjes genoeg terug gegroeid om makkelijk opnieuw te verwijderen, maar nog niet zo dik en lang dat het extra pijn doet. Ook is het handig rekening te houden met je menstruatie als je een nieuwe wax afspraak maakt. Eén week voor je menstruatie ben je het meest gevoelig voor pijn: niet doen dus. Idealiter plan je een waxbeurt een week na je ongesteldheid, op dit moment kan je het best tegen pijn!

  • wax

(Beeld: www.allure.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties