0

producten beauty 640We geven met zijn allen duizenden euro’s per jaar uit aan schoonheidsproducten: dagcrème, body lotion, parfum, make-up, toners, scrubs en ga zo maar door. Wat nou als we jullie vertellen dat dit vanaf nu niet meer hoeft? Alles wat je nodig hebt, heb je namelijk al in huis!

Wij hebben voor jou de vier huis-, tuin- en keukenproducten voor je op een rijtje gezet die net zo goed werken als de peperdure varianten die bij beauty stores te koop zijn. Volgende keer ga jij dus naar de supermarkt als je nieuw scheerschuim nodig hebt!

1. Appelcider azijn
Appelcider azijn heeft een antibacteriële en pH-balancerende werking en kan dus goed gebruikt worden als toner. Je gezicht met de azijn wassen verkleint de kans op puistjes, een regime waar Scarlett Johansson al jaren bij zweert. Foodblogger Ella Woodward gebruikt het azijn ook voor haar haren. Het werkt ontvettend en je kan de cider dus goed gebruiken vooraf aan je shampoo. Extra plus: het maakt het super makkelijk om knopen uit je haar te krijgen.

2. Kokosolie
Kokosolie staat misschien al in je keuken, omdat je daar tegenwoordig trouw mee kookt. Volgende keer moet je ook een pot inslaan om in je badkamer te zetten! De natuurlijk olie werkt namelijk super goed als scheerschuim vervanger, make-up remover en bodylotion. Ook kan je littekens, striae en ontstoken plekjes met de olie behandelen. Kim Kardashian is een van de celebrities die zweert bij kokosolie. Zij en haar zussen gebruiken het dagelijks voor hun huid.

3. Vaseline
Vaseline kan de haargroei stimuleren. Mocht je dus een paar Cara wenkbrauwen aan het kweken zijn, smeer ze dan voor het slapengaan in met het goedje en binnenkort zal je de vruchten ervan plukken. Nog een goede tip: Als je eerst vaseline smeert op plekjes waar je parfum spuit, blijft je favoriete luchtje langer hangen!

4. Verschillende fruitsoorten
Met allerlei fruitsoorten kan je meer doen dan eten! Zo zijn citroenen door hun zuurgraad een goede toner en gaan ze verkleuringen in je huid tegen. De zure vrucht kan je daarnaast ook je goedkoopste coupe soleil ooit geven! Smeer wat citroensap in je haren, ga in de zon liggen en dan doet die al het werk voor je. De schil van ananassen is zonde om weg te gooien. Ze zijn namelijk een enorm goede vervanger van jouw loofa. De ‘schubben’ op de ananasschil hebben een scrub-werking en daarnaast bevat de schil vitaminen die goed zijn voor je huid. Ook de schil van appels is goed voor meer dan je denkt. Als je die over je huid wrijft werkt de vrucht tegen puistjes. Aardbeien zijn weer goed voor witte tanden, als je ze prakt en mengt met bakpoeder. Het goedje moet je even laten inwerken en daarna goed je mond spoelen. Hallo Prodent lach!

 • appel cider 500
  Appel cider azijn
 • aardbeien 500
  Aardbeien
 • kokosolie 500
  Kokosolie
 • fresh lemons 500
  Citroenen

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties