0

voedsel ogen 640Voor jouw moeder was het hét ultieme smoesje om jou je wortelen te laten eten. ‘Ze zijn goed voor je ogen!’ en als ze je echt wilde treiteren ‘anders wordt je langzaam blind’. Hoeveel worteltjes we om dat te voorkomen wel niet hebben weggewerkt…

Wat onze moeders alleen niet wisten, is dat ze ons met dit dreigement veel meer groenten had kunnen laten eten. Er zijn namelijk naast wortelen nog een hoop etenswaren die een boost kunnen geven aan ons zicht en de conditie van onze ogen. Kunnen jouw ogen wel ‘iets extra’s’ gebruiken, lees dan hieronder wat je bij de supermarkt moet inslaan.

Bladgroente  
In alle bladgroentes zit de voedingsstof lutine, deze stof is belangrijk voor je ogen, omdat het stofje te vinden is in je ooglens en je retina. Daar zorgt het ervoor dat schadelijk ultraviolet en blauw licht niet op je netvlies terecht komt.  De grootste hoeveelheden van dit stofje vind je in boerenkool en spinazie.

Kleurrijke fruit en groentes 
Voor nachtelijk zicht heb je wél je wortelen nodig, daarin zitten bèta-carotenen die je lichaam om kan zetten in vitamine A. Deze stof vind je ook in mango’s, zoete aardappelen en papaya. Sinaasappels en rode pepers zijn daarnaast een goede bron van zeaxanthin, een stof die bijdraagt aan de gezondheid van je ogen.

Kalkoen, schelpdieren en zaden 
Al deze voedingsmiddelen bevatten grote hoeveelheden zink. Zink is het enige mineraal dat officieel door de EU wordt erkend als mineraal dat de conditie van je ogen bevorderd. Zorg dus dat je genoeg van het wondermiddeltje binnenkrijgt en houd je scherpe blik.

Bosbessen 
Deze en andere donkere bessen bevatten pigmenten waarvan is bewezen dat ze schade aan je oog, veroorzaakt door leeftijd en zonlicht, kunnen tegengaan. Eet deze zomer dus genoeg bosbessen om je ogen te beschermen.

  • voedsel ogen 640

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties