0

lipton pure leaf fruit 640Speel jij al een tijdje met de gedachte dat je meer verantwoord wilt gaan eten en drinken maar weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken? ILFN to the rescue! Er zijn een paar dingen die jij kunt doen om puurder door het leven te gaan.

Nieuwsgierig? Bekijk onze vijf tips hieronder!

1. Sla die frisdranken wat vaker over
Natuurlijk mag je zo nu en dan weleens een colaatje drinken, maar als dit jouw liquid diet is dan is het hoog tijd om hier verandering in aan te brengen! Er zijn zoveel andere opties verkrijgbaar die geen kunstmatige smaak-, kleurstoffen of conserveermiddelen bevatten en laag zijn in calorieën. Wij zijn sinds kort fan van Pure Leaf: dit is een lekkere frisse ijsthee, gemaakt met thee getrokken van echte theeblaadjes, een vleugje natuurlijk fruit en deels gezoet met stevia. Een lekkere en verantwoorde dorstlesser voor de zomer!

2. Kies eens voor een vega optie
De hoeveelheid vlees die wij eten, is eigenlijk belachelijk. Naast dat je kunt matigen met je vleesinname, kun je ook voor een vega optie kiezen. Er zijn heel wat lekkere dingen bij de supermarkt te vinden of kies eens voor iets als linzen of kikkererwten: zo kom je geen voedingsstoffen tekort door minder of geen vlees te eten.

3. Ga voor biologisch
Wij geven toe: deze optie is niet voor iedereen weggelegd maar wij voelen ons een stuk beter als we biologisch vlees, fruit, groente eten. Vaak halen we heel veel eten in huis en gooien we een deel weg. In plaats daarvan kun je ook ervoor kiezen om een nauwkeurig schema te maken voor je maaltijden + benodigdheden waardoor je minder veel in huis haalt én wat geld overhoudt om eens voor biologisch te kiezen.

4. Wees je bewust van elke hap die je eet
Het komt vast wel eens voor dat je gedachteloos happen in je mond stopt en voordat je het weet je bord leeg is. Zonde! Zo geniet je minder van wat je binnen krijgt en heb je eigenlijk nauwelijks plezier in eten. Neem de tijd om je maaltijd te nuttigen en geniet van elke hap die jij in je mond stopt. Wedden dat jij je dan ook sneller vol voelt?

#PureMe #PureLeafNL

www.pureleaf.nl

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties