0

negotiate-your-salary-072215-624x468We zijn meer online dan ooit tevoren en aan de ene kant is dat hartstikke leuk, want we zien nu álles van onze idolen en favoriete bloggers, maar het is ook best beangstigend. Dingen als internetpesten, cyberstalking, en phisingemails zijn aan de orde van de dag en daar moeten we ons voor hoeden.

Mensen die kwaad in de zin hebben, kunnen namelijk zóveel makkelijker hun slag slaan, sinds we alles maar online zetten. Denk maar aan het MTV programma Catfish, waarbij mensen foto’s van anderen jatten en zo een andere identiteit aannemen. Ook stalken gaat veel makkelijker en veel vrouwen zijn hier al slachtoffer van geworden. Gelukkig hoeven we niet helemaal de stekker uit onze social media te trekken om dit te voorkomen, maar het is wel verstandig om een paar maatregelen te treffen.

1. Webcam
Je telefoon, tablet en laptop hebben allemaal een camera. Hartstikke leuk als jij daar foto’s mee maakt, maar niet als een ander dat doet. Via (goedkope!) software is het mogelijk om van een afstand jouw apparatuur te hacken en zo controle te krijgen over je camera. Voor je het weet houdt een vreemde je op die manier in de gaten. De oplossing? Plak een stickertje of een stukje van een post it over je cameralens. Mocht je zelf een keer foto’s willen maken, dan kan je die er altijd nog afhalen.

2. Profielfoto’s 
Stel dat één of andere creep het op jou heeft gemunt (maar laten we hopen van niet), dan is het door je profielfoto’s heel makkelijk om jouw account op verschillende kanalen te vinden. Het is dan ook veiliger om een andere profielfoto op je verschillende accounts te gebruiken.

3. Sexy foto’s 
Sexy foto’s zijn misschien leuk om te maken, maar ze posten op internet is niet per se een goed idee. Met name omdat dit soort foto’s heel erg snel ‘gestolen’ worden en vervolgens gebruikt voor nep accounts, maar ook omdat ze snel een negatieve lading kunnen krijgen. Voor je het weet wordt je door een paar bikini selfies afgeschilderd als ‘slet’ of zelfs erger.

  • negotiate-your-salary-072215-624x468

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties