0

beautyhacks 150Lifehacks nemen het internet over, er bestaan hele sites vol met super efficiënte tips om dagelijkse dingen nét even iets makkelijker te maken. Bijvoorbeeld hoe je heel makkelijk een mandarijn pelt of een pakje noodles openmaakt.

Het goede nieuws voor ons is dat er ook superveel beauty hacks te vinden zijn! Wij hebben de twintig beste tips voor je op een rijtje gezet. Ontdek hoe je super snel je haren droog krijgt, de perfecte kleur lipstick zelf maakt en wat een creditcard kan doen voor je wimpers.

1. Gebroken blusher 
Maak je gebroken blusherpalet door alle stukjes op te lossen in een klein beetje zout water, hierna kan je de ‘smurrie’ weer in het doosje smeren en gladstrijken met de achterkant van een lepel.

2. Oude mascara 
Geef je oude mascara een nieuwe leven met een druppeltje zout water. Hierdoor wordt hij weer helemaal vloeibaar en kan je hem opnieuw gebruiken.

3. Droge haren 
Als je echt haast hebt kan je je haren beter drogen met een oud t-shirt dan met je handdoek. Je t-shirt neemt namelijk veel meer vocht op dan je handdoek!

4. Hou je haar langer schoon
Het effect van een goede föhn- en wasbeurt verleng je door bakpoeder (die kleine zakjes baking soda, die lijken op de zakjes vanillesuiker!) door je shampoo te mengen.

5. Een vettige huid 
Als je in de loop van de dag last kan krijgen van een vette huid, moet je een paar koffiefilters in je tas stoppen. Als je met deze filters op je T-zone dept is de olieachtige glans direct weg.

6. Yoghurt voor op je puistjes 
Om een opkomend puistje tegen te houden heb je helemaal geen Clearasil nodig. De yoghurt die je in je koelkast hebt staan werkt net zo goed!

7. Mascara smeren 
Mascara smeren voorkom je door een lepel over je ooglid te houden als je je mascara opdoet. Zo verpest je tenminste niet je oogschaduw op het laatste moment!

8.  Droge lippen 
De perfecte oplossing voor droge lippen ligt in een onverwachte hoek: je net gebruikte theezakje! het nog warme en vochtige theezakje geeft een echte opkikker aan je droge lippen.

9. Tweede mascara laag 
Wil je voor imponerende ogen gaan? Dan zijn twee lagen mascara toch wel het minimum. Je haalt het meeste uit je tweede lag mascara als je daarvoor met een oorstaafje waar wat poeder op zit (bijvoorbeeld oogschaduw) over de eerste laag mascara heen gaat

10. DIY lipstick 
Kan je de perfecte kleur lipstick voor bij je oogschaduw niet vinden? De makkelijkste oplossing is dan om hem zelf te maken. Meng een beetje van de oogschaduw met een lipbalm en tadaa!

11. Nagellak 
Oude nagellak kan helemaal stroperig worden, hartstikke zonde want zo kan je ‘m natuurlijk niet meer gebruiken. De oplossing? Week je nagellakje in een bakje met heet water, daar wordt hij weer helemaal vloeibaar van.

12. Blauwe plekken 
Er is eigenlijk nooit een geschikte tijd voor een blauwe plek, maar al helemaal niet als je naar een belangrijk evenement moet (bruiloft van je bestie…). Een opkomende blauwe plek maak je minder zichtbaar door hem te deppen met mondwater! Kan je toch nog zonder panty de deur uit.

13. Makkelijke mascara 
Als je mascara moeilijk op krijgt, kan dat komen doordat hij iets is gestold. Je krijgt hem weer goed door de mascara voor gebruik op te warmen. Stop hem bijvoorbeeld in je beha terwijl je de rest van je make-up doet, dan is hij aan het einde klaar voor gebruik.

14. Stevige nagels 
Heb je je nagel gebroken? Dan kan je hem verstevigen met een heel bijzonder trucje. Knip een klein stukje van een theezakje af en leg dat op je nagel, gebruik hier wat blanke (of gekleurde) lak overheen en je nagel heeft een extra buffer gekregen.

15. Langer genieten van je parfum 
Je verlengt het leven van je luchtje door voordat je het opdoet wat vaseline te smeren op de betreffende plekken. Bijvoorbeeld op je polsen, nek en achter je oren.

16. Beachy haar 
Een goede manier om strandhaar te creëren is met een oude tandenborstel, gebruik het kleine borsteltje om subtiel volume te maken.

17.  Foundation vlekken 
Heb je foundation vlekken gemaakt op een wit blouseje of ontdek je er eentje op je sale aankoop, dan is scheerschuim de oplosser van je problemen. Spuit het op de vieze vlek, even laten intrekken en dan uitspoelen.

18. Hou je lippenstift op z’n plaats 
Heeft je lippenstift de neiging niet goed te blijven zitten? Dep dan met een watje waar wat poeder op zit (bij voorkeur highlighter poeder) over je lippen heen. Zo voorkom je akelig uitgelopen lippen.

19. Mascara opdoen 
Om je mascara op te doen is het handig om een creditcard tegen je ooglid te houden, je wimpers worden zo naar voren geduwd en dat geeft jou meer ruimte om je mascara goed op de basis van je wimpers aan te brengen.

20. Matte lipstick 
Om van een glanzende lipstick een matte lipstick te maken dep je je gestifte liften met poeder in één tint lichter dan je lippenstift.

  • beautyhacks 500

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties