0

verzorgde handen 150Wie houdt er niet van een frisse manicure? Mooie en verzorgde handen zijn belangrijk bij een eerste ontmoeting. Niemand wil de hand schudden van iemand met vieze, onverzorgde handen en nagels.

Je handen gebruik en zie je altijd. Ze weerspiegelen hoe je bent; ben je heel erg verzorgd dan zijn je handen en nagels dat vast ook.

Wij geven je twaalf tips om mooie handen en nagels te krijgen. Lees je mee?

1. Gebruik geen hardnekkige handzepen, maar ga voor een milky variant. Deze zijn vaak een stuk zachter en laten je handen dus ook niet helemaal hard en ruw achter.

2. Probeer je handen niet in koud of heet water te stoppen. Koud water maakt je handen namelijk helemaal rood omdat het je bloedvaten vernauwd. Heet water zorgt er weer voor dat je huid droog wordt.

3. Smeren, smeren, smeren! En dan het liefst met olie. Olie is lekker vettig en verzorgd goed.

4. Zorg ook goed voor je nagelriemen. Als je nagelriemen namelijk droog en onverzorgd lijken, straalt je hele manicure dat uit.

5. Als je desinfecteergel gebruikt op je handen, vergeet dan niet om ze daarna lekker in te smeren met iets verzorgends. Je hebt het misschien niet door, maar er zit een grote hoeveelheid alcohol in de gel en dit droogt je handen heel erg uit.

6. Bescherm je handen met zonnebrandcrème. Je handen rimpelen namelijk net zo snel als je gezicht en dat wil je niet hebben! Mix een beetje SPF 40 met wat lotion en smeer het op je handen. Heb je gelijk twee vliegen in één klap.

verzorgde handen 500

7. Gebruik na je veertigste anti-rimpeldagcrème op je handen voordat je gaat slapen. Dit zorgt er uiteraard ook voor dat je minder rimpelige handen krijgt.

8. Smeer een amandelmaskertje op je handen en pak deze in met plastic zakjes. Leg hier een warme handdoek overheen en laat dit vijf minuutjes zitten. Door de hitte trek het masker beter in je huid.

9. Slik biotin-pillen. Hier zit een broertje in van vitamine B en hij zorgt ervoor dat je nagels sterker worden en minder snel breken.

10. Vermijd nagellakremovers op basis van aceton. Dit zorgt er namelijk voor dat alle goede oliën van je nageloppervlak worden gehaald en daardoor worden je nagels minder sterk.

11. Vijl je nagels met een goede vijl (het liefst een glasvijl) en zaag niet heen en weer, maar doe het langzaam één kant op.

12. Hou je nagels in de gaten. Erg witte nagels duiden bijvoorbeeld op leverproblemen, halfwitte en halfroze nagels wijzen op nierproblemen en dikke gele nagels waarschuwen voor longproblemen.

(Tekst: Indra Jager)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties