0

Celebrity Tweets 22-04Het is bijna zomer en dat betekent dat wij vrouwen hard aan het werk zijn om die winterkilo’s te veranderen in gespierde blokjes. Want wie wil er nu niet een platte buik als ze in haar bikini op het strand loopt of naast het zwembad ligt?

Natuurlijk gaat dit allemaal niet vanzelf en dus zal je moeten sporten (misschien iets vaker of langer dan je gewend bent), maar zal je vóóral ook goed moeten eten. Je bent namelijk wat je eet!

Daarom hebben we voor jou een lijstje gemaakt van voedsel die er voor moet zorgen dat jij in een mum van tijd een buik hebt om jaloers op te worden. Lees je mee?

1. Je zal het misschien niet denken, maar avocado’s zijn echte vetverbranders. Ze mogen dan zelf ook wel vol met vetten zitten, maar dit zijn goede vetten die zorgen voor energie. Op die manier zijn het echte multitaskers die supergoed zijn voor de lijn.

2. Blauwe bessen, frambozen en aardbeien zitten vol met vezels waardoor je een vol gevoel krijgt. Op die manier heb je dus geen brood meer nodig om je buikje te vullen. Ook zit er in de bessen een hoop vitamine C, wat goed is voor je immuunsysteem en voor een mooie huid. Win-win!

3. Een echte must voor je strijd naar een platte buik is knoflook. Knoflook is namelijk niet alleen heel lekker, maar het helpt ook nog eens om het vet in je lever te verminderen. Andere gunstige bijeffecten zijn dat het  je opgeblazen gevoel als sneeuw voor de zon doet verdwijnen en het een detoxende werking heeft op je lichaam.

4. Een heel slim stukje fruit is de watermeloen. Deze vrucht zit namelijk voor 92% vol met water en water zorgt ervoor dat alle afvalstoffen snel je lichaam uit geholpen worden.

5. Magere yoghurt bevat probiotica. Dit voorkomt een opgeblazen gevoel, bestrijdt vetopslag én zorgt voor een betere spijsvertering. Je dag beginnen met een bakje yoghurt en wat framboosjes is dus een supergoed idee!

6. Als je veel sport (en last hebt van spierpijn), is het verstandig om af en toe een handje amandelen naar binnen te werken. Deze nootjes zorgen er namelijk voor dat je spieren zich sneller herstellen en beter opbouwen. Zo kom je dus dichter bij die blokjes die je altijd gewild hebt!

7. Wie houdt er niet van een lekkere gekookt eitje? Als je een sporter bent, is dit echt een aanrader. Eieren zijn namelijk eiwit- en proteïnebommetjes. Dit zijn bouwstoffen, ze zorgen voor energie en je houdt er lang een vol gevoel van. Goed excuus om je dag te beginnen met een lekkere (met groenten) gevulde omelet, als je het ons vraagt.

8. Vis, zoals zalm, bevat een heleboel omega-3 vetzuren. Deze zorgen ervoor dat je stofwisseling versnelt, waardoor je meer calorieën verbrandt en je daarom sneller afvalt.

9. Uit onderzoek is gebleken dat de zuren azijn tegen vet vechten. Mensen die voor twaalf weken lang iedere dag een lepel azijn tot zich namen, hadden een lager lichaamsgewicht, een lagere BMI en minder buikvet dan mensen die dit niet hadden gedaan. Een scheutje azijn door je sla of over je komkommers is dus helemaal geen slecht idee.

10. Heb je wel eens gemerkt dat je bij het eten van hete pepers altijd een loopneus krijgt of gaat zweten? Dat komt doordat je tijdens het eten van de peper veel energie gebruikt. Hierdoor wordt er dus vet verbrand en helpt scherp voedsel je om je lichaamsgewicht op peil te houden.

  • Celebrity Tweets 22-04
    Ook model Chrissy Teigen zweert bij het eten van bosvruchten (mmm!)

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties