0

FOODAls vrouw dromen we er allemaal van: dikke, stralende, glanzende en lange Disney-prinses lokken. Haar zo vol dat onze elastiekjes er amper twee keer omheen willen en zo glanzend dat onze juwelen erbij verbleken. Ja, regelmatig zijn we bij deze gedachte weggedroomd.

Goed nieuws! We kunnen onze genen een handje helpen door bepaalde etenswaren in ons voedingspatroon op te nemen. De voedingsstoffen in deze producten dragen bij aan gezond haar, waardoor het als bij toverslag gaat glanzen. Zie hieronder de top 10 foods die bijdragen aan sexy haar.

Zalm
Zalm bevat van nature veel omega-3 vetzuren. Deze hebben ontstekingsremmende eigenschappen en sporen de haarzakjes aan zich te openen. Dit zorgt weer voor nieuwe en natuurlijke haargroei.

Spinazie
Spinazie bevat net als zalm omega-3 vetzuren, maar daarnaast ook de vitaminen B, C en E en de mineralen kalium, ijzer en magnesium. Het ijzer in de spinazie zorgt specifiek voor een betere toevoer van zuurstof naar de haarzakjes, essentieel voor gezond haar.

Linzen
Linzen zijn een goede bron voor proteïnen, één van de macro nutriënten die je haar nodig heeft om sterk te blijven. Daarnaast bevatten linzen zink en biotine, ook bekend als vitamine H of B8.

Zoete aardappel
Bèta-carotenen zijn goed vertegenwoordigd in die heerlijke zoete aardappels. In ons lichaam wordt béta-caroteen omgezet in vitamine A. Vitamine A zorgt ervoor dat onze huid niet uitdroogt en houdt dus ook onze hoofdhuid goed gehydrateerd. Voorkom hoofdroos door het eten van zoete aardappelen!

Oesters
Van oesters was al bekend dat ze als afrodisiacum een boost zouden kunnen geven in de slaapkamer, nu blijken ze ook nog eens goed voor onze haren! Twee vliegen in een klap als je het ons vraagt. De zink in de oesters houdt de talg producerende klieren op onze hoofdhuid onder controle. De talg moet onze hoofdhuid beschermen tegen invloeden van buitenaf en houdt onze manen in goede conditie.

Eieren
Sommigen smeren de rauwe eieren direct op hun haren maar ook door eieren te eten, kunnen ze veel goeds doen voor je lokken. Zo bevatten de eieren veel proteïnen en biotine, net zoals linzen.

Makreel
Makreel is net zoals zalm een vette vis en bevat dan ook veel omega-3 vetzuren. Als vegetariër kan je ook lijnzaad eten om de healthy hair benefits van makreel en zalm te krijgen.

Walnoten
Snacken met een handje walnoten leek nog nooit zo een goed idee. De biotine die de noten bevatten zorgt voor mooie gezonde lokken. Ook is de walnoot een goede bron van vitamine E. Een tekort aan vitamine E kan zorgen voor makkelijk beschadigbaar haar en dat willen we natuurlijk liever niet.

Wortelen
Wortelen zijn niet alleen goed voor onze ogen, maar ook voor onze haren. Deze vitamine A-bommetjes zorgen voor mooi glanzend haar door de natuurlijke oliën op onze hoofdhuid in balans te houden.

Gevogelte
Net als linzen en eieren is gevogelte een goede bron van proteïnen. Bij een tekort aan proteïnen kan ons haar doffer worden en kracht verliezen. Om dit te voorkomen moeten we dus regelmatig een stukje kip, kalkoen of ander gevogelte op het menu zetten.

  • wortelen 500
  • oesters 500
  • zalm 500
  • walnoten 500

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt )

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties