0

Het overkomt iedereen wel eens dat een goede vriendin tegen je zegt; “ben je iets aangekomen”? Terwijl je dan de dag erna weer van iemand hoort dat je er o zo goed uit ziet, of je niet wat bent afgevallen?

Droeg je dan twee dagen achter elkaar dezelfde outfit; lijkt ons niet. Kleding kan ontzettend veel bepalen. Het is daarom dan ook erg belangrijk dat jij jezelf op de juiste manier kleedt en kleding aan doet die het beste bij jouw eigen lichaam past.

Wij geven je hieronder tien tips! Bekijk ze snel!

1. Kies altijd de juiste maat
Het komt natuurlijk wel eens voor dat je in dat pashok staat en al jaren maatje 36 hebt maar deze keer zit het broekje toch wel erg strak. Maat 38 zit eigenlijk stukken beter, maar ja dat klinkt weer zo groot en het is natuurlijk een hele maat meer. Dan neem je toch die maat 36, niet omdat hij beter zit maar omdat je het vertikt een maat groter te kopen. Doe dit dus niet. Je voelt je stukken beter als je broekje wel fijn zit en goed past. Niet als alles afknelt en je nog geen centimeter kan bukken.

2. Zwart kleedt af
Je hebt het waarschijnlijk al wel vaker gehoord maar het blijft een fantastisch gegeven. Zwart kleedt af! Met andere donkere kleuren bereik je ook hetzelfde effect. Als je het helemaal wil afmaken combineer je een donkere broek of rok met een donker jasje. Slanker kan niet!

3. Verticale strepen maken slank
Verticale strepen op je kleding maken langer en dus ook automatisch slanker. Laat dit nu net helemaal in de mode zijn dus maak daar dan ook gebruik van! Dit geldt niet alleen voor strepen maar ook voor bijvoorbeeld een lange ketting, daar krijg je een langer bovenlichaam van.

4. Haal je hakken uit de kast!
Hakken zorgen er nou eenmaal voor dat je langer lijkt. Je benen lijken al gauw 10 centimeter langer met een goed stel palen. Het is even oefenen maar dan heb je ook wat.

5. Vermijd wijde kleding
Als je een goed figuur hebt waarom zou je dat dan verbergen? Te strakke kleding is niet oké maar wijde kleding ook zeker niet. Met oversized slobbertruien blijft er niks van je figuur over, mensen vullen dan zelf in wat er onder die trui zit en dat kan dus zo een paar kilootjes meer zijn. Laat zien wat je in huis hebt want je mag er best wel wezen!

6. Kies de juiste materialen
Vermijd bijvoorbeeld glanzende stoffen als satijn of velours, daar zie je echt alles doorheen en in een donkere panty zien je benen er altijd beter uit dan in een huidkleurige of in panty’s met figuurtjes en printjes.

7. Vermijdt volume
Kleding met ruches, franjes en tierelantijntjes zijn niet de juiste keuze. Ze zorgen voor extra volume waardoor je dikker lijkt dan dat je werkelijk bent.

8. Speel met lengtes
Als je kleine korte benen hebt draag dan geen drie kwart broek. Die zorgt ervoor dat je benen nog korter lijken dan dat ze al zijn. Ook het hoog water model is geen aanrader. Zorg ervoor dat je de juiste lengtes combineert bij je eigen lichaamslengte. Broeken met een hoge taille zorgen er wel voor dat je langere benen lijkt te hebben!

9.Buik, heupen, billen en armen
Buik: Als je een wat dikkere buik hebt draag dan een truitje met een v-hals zodat je daar de nadruk op legt. Je kan ook kiezen voor iets met een drukke print. Heupen: Als je wat bredere heupen hebt kies dan voor een heup broek en geen taille broek want dan leg je daar juist de nadruk op. je kan ook beter kiezen voor een rechte strakke rok dan een wijd uitlopende. Billen: Kijk bij een broek altijd goed naar de kont zakken, heb je bijvoorbeeld ver uit elkaar staande kontzakken dan zorgen die ervoor dat je bredere billen krijgt. Stel je bent echt ontevreden kun je altijd een wat langer jasje of blouse dragen. Armen: Als je je armen dunner wil laten lijken accentueer ze dan niet door te strakke kleding te dragen, vermijd ook dunne stofjes en hemdjes.

10. Ken je eigen lichaam
Tot slot zorg ervoor dat je je zwakke plekken leert kennen maar juist ook de delen van je lichaam waar je wel trots op bent. Heb je bijvoorbeeld wat dikkere bovenarmen dan is het niet verstandig om strakke hemdjes te dragen, die komen daar juist extra in naar voren. Benadruk dan juist de punten waar je wel trots op bent zoals dat mooie decolleté of die lange slanke benen. Zorg er dus in eerste instantie voor dat je bewust raakt van je eigen kwaliteiten.

(Tekst: Yaël Junggeburth)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties