0

fotogeniek doutzen 150Alle celebs zijn het gewend: paparazzi, foto’s op de rode loper en inmiddels ook de Instagram hype met honderden selfies per dag. Ook wij plaatsten haast iedere dag ergens wel een foto online, alleen staan wij helaas niet altijd zo leuk op de foto’s als bijvoorbeeld de altijd stunning Doutzen Kroes.

Heb jij ook last van een vermoeide blik of wil je af van die gekke glimlach? Wij hebben de leukste trucs om je meteen fotogenieker te maken voor je op een rijtje gezet.

Benieuwd naar de tips? Scroll dan snel verder naar beneden.

1. Een onderkin vermijden? Duw je hoofd wat naar voren en je schouders naar achter zodat je nek vrij komt. Het voelt in eerste instantie misschien een beetje raar, maar believe us, op de foto staat het fantastisch!

2. Een foto zonder rode ogen. Kijk vlak voordat je op de foto gaat in een ander fel licht, op deze manier wennen je ogen aan de felheid van het licht en dit voorkomt rode oogjes op de foto.

3. Gekrulde donkere wimpers zijn een must. Verder hoef je helemaal geen make-up op je gezicht aan te brengen, maar om net die vermoeidheid uit je ogen te halen en je net een meer wakkere blik te geven is het slim om wat mascara te dragen. Om je blik nog opener te maken kun je een wimperkruller gebruiken; deze zorgt natuurlijk voor de krul in je wimpers en dus tegelijkertijd een open blik.

4. Een gemeende glimlach. Het lijkt lastig, want vaak als mensen je vragen om op de foto te gaan is er niet heel veel spontaans meer van over. Toch kun je een wat natuurlijkere illussie wekken als je lacht. Dus laat die groovy smile maar achterwege en druk je tong strak tegen je tanden aan tijdens je glimlach. Dit trucje voorkomt de overdreven glimlach en geeft jou opslag een nog mooiere smile als dat je al had.

5. Denk aan je angle. Jij hebt ook vast een ‘beste’ kant en maak hier gebruik van. Ook als je in eerste instantie aan de verkeerde kant voor de foto staat, loop dan gewoon om. Alles voor de foto toch? Dus even omlopen naar de andere kant, anders krijg je er, als de foto online staat, echt spijt van.

6.  Probeer ook eens de rode loper pose. Bijna alle celebs staan het zelfde tijdens een evenement en dit allemaal om net toch weer beter op de foto te staan. Plaats één hand in je zij, de ander los langs je lichaam en ga in het verlengde van de camera staan met je lichaam en draai dan vervolgens je hoofd naar de camera. Zo lijkt je lichaam het slankst en heb je ook nooit last van een onderkin.

7. Draag felle kleuren lipstick in plaats van donkere kleuren. De felle kleurtjes halen de lichte kleuren in je gezicht naar boven en laten je stralen terwijl de donkere kleuren juist de nadruk leggen op de donkere ringen onder je ogen en de vlekjes en oneffenheden.

8. Maak een foto van bovenaf. Een foto vanuit een hogere hoek is altijd flatterender dan van onder. Op deze manier verdwijnt je eventuele onderkin als sneeuw voor de zon én wordt de nadruk volledig op je hoofd gelegd. Je kaaklijn komt beter uit, je ogen vangen ieder licht en je verdere bone structure wordt ook geaccentueerd omdat je, door naar boven te kijken, je huid om je gezicht aanspant. Een duidelijke win-win dus.

9. Oefening baart kunst. Ga zo vaak mogelijk als je kan op de foto staan en kijk deze foto’s terug. Je kunt een patroon zien in de manier waarop jij op de foto staat en daar zitten vast wel foto’s bij die je mooi vindt. Oefen die pose en blik voor je andere foto’s in de toekomst.

10. Zeg geen cheese (!) ook al zegt de fotograaf dat. Je moet nu even aan jezelf denken en aan het feit dat die foto straks online komt. Lach maar vriendelijk of trek een leuk hoofd, maar probeer de halfpratende ‘cheese’ foto te vermijden en smile.

  • fotogeniek doutzen 640

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties