0

self-makeup-tips-for-skin 150Make-up en vrouwen horen bij elkaar en bijna niemand kan zonder alle verschillende producten. Alleen is er zoveel keus als het op make-up aankomt, kijk bijvoorbeeld naar blush die er al in allerlei soorten is. en veel vrouwen raken daardoor het spoor totaal bijster.

Blush is er in tientallen verschillende kleuren, texturen en de mogelijkheden zijn oneindig. Niemand wil er bij lopen als een clown door het verkeerd opbrengen van blush en daarom bieden wij hulp met tien tips die je moet weten voor het gebruik van blush.

1. Houd rekening met je huidtype
Er zijn veel verschillende huidtypen en het is belangrijk om daar rekening mee te houden bij het uitkiezen van je blush. Heb jij last van een vette huid? Kies dan voor blush in poedervorm. Heb je juist een droge huid? Kies dan voor cream blushes. Een vloeibare of gel blush werkt voor beide huidtypen.

2. Wat je ook doet, vergeet niet je blush te blenden
Dit is het allerbelangrijkste bij het gebruiken van een cream blush. Zorg ervoor dat de kleur goed geblend wordt met de appeltjes van je wangen voor het meest natuurlijke resultaat.

3. Draai de rollen om
Wil je dat jouw blush niet teveel opvalt en wil je een zachtere make-up look? Breng dan eerst de blush aan en daarna pas je foundation; hierdoor lijkt het of de gloed op je wangen helemaal van jezelf komt.

4. Breng blush op de juiste manier aan
Waarschijnlijk heb jij ook altijd geleerd dat je de blush aan moet brengen op de appels van je wangen. Probeer het eens vanaf het midden van de jukbeenderen aan te brengen en het te blenden naar boven, dit zal zorgen voor een natuurlijk resultaat.

5. Gooi het niet te snel weg
Het verschil met andere make-up producten is dat blush heel lang goed blijft in tegenstelling tot bijvoorbeeld mascara: het kan wel 12 tot 18 maanden bewaard blijven.

6. Groter is niet perse altijd beter
Hebben we al keuze uit talloze verschillende soort blush, dan komt ook nog eens de keus erbij voor een aanbrengkwast want hier zijn er ook ontzettend veel van. Kies voor een wat kleinere schuine kwast, hiermee kan je veel preciezer de blush aanbrengen en zorgt voor meer vorm in je gezicht.

7. Blaas de poeder van je kwast
Als je de kleur op je kwast hebt aangebracht blaas dan het overige losse poeder eraf of klop even met de kwast tegen je hand aan. Dit voorkomt dat tijdens het aanbrengen de rest van je gezicht ook onder de blush komt te zitten.

8. Zorg voor afwisseling
Blijf niet bij één kleur blush: zoals we al zeiden er zijn tientallen verschillende kleuren en varieer daar ook mee. Experimenteer met roze, perzik en naturel kleuren en kijk welke kleur het beste bij jouw gezicht past.

9. Maak je eigen cream blush
Net als met het experimenteren, doe dit ook met de textuur van je blush en maak eenvoudig van je poedervorm een cream blush. Mix de poeder blush samen met een klein beetje lotion en smeer dit op je wangen voor een intenser resultaat.

10. Zonder blush toch een kleurtje op je wangen
Geen paniek als je blush op is en je kan echt niet zonder. Pak in plaats daarvoor een roze of licht rode lipstick en breng deze voorzichtig met je vingers op je wangen aan.

  • self-makeup-tips-for-skin

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties