0

Celebrity Tweets 11-2De zon heeft het in Nederland overgenomen van de koude, druiperige dagen en dat betekent dat de dikke truien,maillots en vesten weer van de planken in je kledingkast gehaald mogen worden. Het is tijd om je garderobe een spring clean te geven, want dan weet je meteen weer wat voor een lentespullen je had én wat voor je nog moet kopen!

Als je kamer en kledingkast een chaos is, is je hoofd dat vaak ook. Plus dat het ook nog eens veel lastiger zoeken is in een bende en je daarom vaak heel veel leuke kledingstukken vergeet. En dat is natuurlijk zonde!

Wij geven je daarom tien tips om je kast helemaal op te ruimen zodat je met een fris en opgeruimd gevoel de nieuwe seizoenen in kunt.

1. Zorg dat je genoeg tijd neemt. Dit voorkomt een hoop stress, want niets is vervelender dan je kamer achter te laten in een zooitje en het later nog af te moeten maken.

2.. Als het onderop je stapel een zooitje is, valt hij binnen de kortste keren om en is het opnieuw een bende. Dan is je moeite dus voor niets geweest, dus haal je kast gewoon helemaal leeg.

3. Vervolgens heb je alle kleren om je heen liggen en kun je goed uitzoeken wat je niet meer draagt. Ga na of je dat ene truitje echt nog bewaren tot hij weer een keertje in de mode is?

4. Bij de volgende stap is het tijd om het één en ander onder ogen te zien: zoek uit wat je niet meer past. Is je favoriete broek écht te strak of te kort geworden? Ga na wat je ermee gaat doen. Ga je proberen weer in de broek te passen of is het tijd om ‘m weg te doen?

5. Wij snappen dat je je oude lievelingsbroek het liefst nog iedere dag draagt, maar zodra er slijtplekken op de billen of knieën beginnen te ontstaan, is het toch echt tijd om een nieuwe aan te schaffen. Gooi daarom alles weg wat helemaal versleten is.

6. Beslis daarna wat je met die kleding wilt doen. Ga je het bijvoorbeeld aan je jongere zusje geven, doneer je het aan het goede doel of heeft het nog wat waarde en verkoop je het via Marktplaats?

7. Het scheelt een heleboel tijd en stress in de ochtend als je een georganiseerde kast hebt. Ordenen is daarom alles. Doe het zoals jij het zelf het handigst vindt: op kleur, op soort of op seizoen. Bedenk ook wat je op wilt hangen (bloesjes, blazers en dergelijke) en wat je op gaat vouwen.

8. Vouw alles netjes op, maar probeer geen stapels die hoger zijn dan tien stukken op elkaar te maken. Zo hou je het netjes als je het onderste van de stapel pakt en valt dan niet alles gelijk om. Lades zijn ook handig in je kast en een kledingrek in je kamer met items die nu in de mode zijn, staat niet alleen heel leuk maar is ook nog eens heel praktisch.

9. Reistassen, ski-kleding, wandelschoenen… Allemaal items die je niet dagelijks nodig hebt. Berg daarom de spullen die je niet vaak gebruikt op een andere plek op. Bijvoorbeeld boven op je kast.

10. Natuurlijk moeten je accessoires ook nog een plekje krijgen. Ruim je sieraden ook op een georganiseerde manier op: riemen en sieraden kunnen aan haken, touwen of netten aan de binnenkant van je kastdeur gehangen worden en vul handtassen met tissues om de vorm te behouden en stapel ze op in een doos.

  • Celebrity Tweets 11-2
    Rosie Huntington-Whiteley heeft ook een perfect georganiseerde kledingkast

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties