0

Doutzen Kroes, Sunnery James and Phyllon on the beach.French kissing is een teken van intimiteit, toenadering en affectie. Dit alles zorgt ervoor dat het een heel goed gevoel geeft om te zoenen en we het daarom vaker willen doen. Dat is ook helemaal geen slecht idee, want het is zelfs goed voor de gezondheid!

Een stevige zoenpartij zorgt lang niet alleen voor kriebels in je buik. Nee, het is zelfs goed voor je om de volgende redenen…

1. Ook al zoen je niet als een wasmachine, toch maakt je mond meer speeksel aan en geven jij en je partner dat over aan elkaar. Het klinkt misschien niet zo fris, maar eigenlijk is het dat wel. Het speeksel spoelt namelijk de bacteriën en het tandplak van je gebit en hierdoor heb je minder kans op tandbederf. Dit betekent natuurlijk niet dat je je tanden niet meer hoeft te poetsen van tevoren, want een frisse adem en een schone mond is wel zo fijn voor je vriend.

2. Last van hoofdpijn, rugpijn of de week van de maand? Een potje tongworstelen doet wonderen. Het zorgt er namelijk voor dat je aderen zich ontspannen en daardoor zouden je pijntjes als sneeuw voor de zon verdwijnen.

3. Het is niet de hoofdzaak, maar wel een fijne bijzaak: tijdens het zoenen train je wel 34 spieren in je gezicht. Hierdoor heb je minder kans op rimpels en zorg je voor scherpere contouren bij je gezicht, kaak en nek.

4. Hopelijk is dit het laatste waar je mee bezig bent op dat moment, maar tijdens een passionele zoen verbrand je meer calorieën per minuut dan met wandelen. Ter vergelijking: met zoenen verbrand je 6,4 calorieën en met wandelen zijn dit er 4.

5. Doordat je lippen en tong erg gevoelig zijn voor aanrakingen en temperatuur, worden er tijdens het zoenen twee stofjes vrijgegeven: dopamine en endorfine. Beiden zorgen ze voor euforie, een gevoel van geluk en genot.

6. Via french kissing kun je goed meten hoe de chemie tussen jou en je lover is. Voel je niet zoveel en was het jullie eerste zoen? Geef hem dan nog een kans, want een eerste zoen is nu eenmaal vaak een beetje awkward. Is het gevoel echter helemaal weg en heb je al een tijdje iets met hem? Dan is het misschien een goed idee om na te gaan wat je met je relatie wilt.

7. Je kunt een orgasme krijgen door alleen maar te zoenen met iemand. Een aantal vrouwen hebben aangegeven dat zij dit al hebben meegemaakt. Interessant!

8. Onderzoek heeft aangewezen dat baby’s die meer kusjes krijgen, vaak gelukkiger en blijer zijn dan andere baby’s. Ook zou het kind door alle affectie beter groeien.

9. Kussen helpt je om meer te relaxen en minder last te hebben van stress. Als je je mond opent, zorg je er namelijk voor dat je kaak zich ontspant en dit zorgt voor hetzelfde effect op andere lichaamsdelen. Ook werkt het diepe ademen en het gevoel van ‘in het nu leven’ tijdens het zoenen een beetje als mediteren en wordt er minder cortisol in je lichaam aangemaakt. Bij dit laatste geldt: hoe langer de relatie, hoe groter het effect.

10. Het helpt tegen allergische reacties. Zo neemt na een halfuurtje zoenen (wel even doorzetten, dus) de productie van histamine af. Dit stofje zorgt voor niezen, een loopneus en tranende ogen bij hooikoorts-patiënten. Dertig minuten zoenen zou ook de allergische reactie op huisstofmijt verminderen. Zo kun je dus mooi bij een allergische lover verbloemen dat je niet hebt schoongemaakt!

Doutzen Kroes, Sunnery James and Phyllon on the beach.

Ook Doutzen en Sunnery kunnen het af en toe niet laten.

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Michelle Helmigh)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties