0

Beverly Hills Chamber of Commerce 100th AnniversaryTegenwoordig hoor je er overal over: havermout. Het is niet alleen onder celebrities en modellen een hype, maar ook bij ons in de supermarkt is het niet aan te slepen. Maar waarom is het dan zo populair?

Hoewel havermout wordt gezien als iets van vroeger, is het nu weer helemaal terug. En dat is maar goed ook, want het is hartstikke gezond voor je. Wij sommen een aantal voordelen van havermout voor je op.

1. Het geeft je lang een vol gevoel én is goed voor de lijn
Havermout is ontzettend voedzaam en daardoor goed voor de lijn. Dit komt doordat er trage suikers in havervlokken zitten. Deze suikers zorgen niet voor pieken in de bloedspiegel (en dus niet voor een suikerdip), maar juist voor een gelijkmatige afgifte. Als je zo’n piek hebt gehad, wil je lichaam namelijk weer iets zoets om een andere snelle stijging van het bloed te krijgen, maar bij trage suikers gebeurt dit niet.

2. Ook voor mensen met diabetes is het verantwoord
Dankzij de trage suikers is havermout ook verantwoord voor mensen met suikerziekte. Jeej! Let er wel op dat je geen gesuikerde variant uit de schappen haalt. Ga in plaats daarvan voor de natuurlijke variant.

3. Je hoeft niet iedere dag hetzelfde te eten
Havermout is goed voor elke dag. Het is namelijk gezond en makkelijk te variëren met bijvoorbeeld fruit, gedroogde vruchten of ongezouten noten. Denk bijvoorbeeld aan banaan, blauwe bessen, amandelen en gedroogde perzik.

4. Havermout zit boordevol vezels
Er zitten superveel vezels in havervlokken, wat heel erg goed is voor je darmen. Het zou de kans op een te hoog cholesterol verkleinen en er wordt zelfs gedacht dat je minder risico loopt om darmkanker te krijgen.

5. Haver is glutenvrij
Veel mensen zijn gevoelig voor gluten of zijn er zelfs allergisch voor, maar havermout is glutenvrij. Een gezonde, voedzame optie voor brood dus!

6. Het is een bron van antioxidanten
Er zitten veel antioxidanten in havermout. Deze beschermen je lichaam tegen schadelijke invloeden van buitenaf en schadelijke producten die bij de stofwisseling ontstaan.

7. Havermout maken kost bijna geen tijd
Als je havermout uit de supermarkt haalt, kost het bijna geen tijd om het klaar te maken in de ochtend. Breng water of (plantaardige) melk aan de kook, voeg de havermout toe, roer door en laat één minuut goed doorkoken. Daarna kun je er doorheen gooien wat je lekker vindt (rozijnen, blauwe bessen, wat honing, noem maar op) en dan ben je klaar om te ontbijten. Alles bij elkaar duurt het ongeveer vijf minuutjes.

8. Granen helpen tegen ziektes
Mensen die veel goede granen eten, hebben minder kans op bepaalde ziektes. Naast minder risico op darmkanker, wordt ook de kans op borstkanker en astma bijvoorbeeld kleiner.

9. Havermout maakt je mooi
De silicium in havermout zorgt ervoor dat je nagels in een goede conditie blijven, de vitaminen voor een mooie huid en de zink laat wondjes verdwijnen.

10. Je krijgt een energieboost
Door de trage suikers in havermout houd je lang energie vast om alles op een dag te kunnen doen die je wil doen.

Beverly Hills Chamber of Commerce 100th Anniversary

www.instagram.com/louise_vic_jone

(Tekst: Indra Jager)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties