0

Reese Witherspoon is a workout warrior.Ondanks het feit dat yoga al ongeveer 5000 jaar in India bestaat, is het pas sinds kort écht doorgebroken in ons kikkerlandje. Wat begon als een trend bij de sterren uit Hollywood en ‘hippies’, is nu veranderd in een hype in heel het Westen.

Die hype is ook niet zo gek. Je hebt een heleboel soorten yoga, zoals bikram in een ruimte van veertig graden Celsius en de mildere variant pilates, dus op die manier is er voor ieder wat wils. Het makkelijke is ook dat de basic yoga-oefening overal kan. Heb je even geen tijd om naar de sportschool te gaan of vind je het veel te koud om de deur te verlaten? Het kan ook makkelijk in huis op een matje. Zet een YouTube-filmpje op of bedenk het zelf en you’re good to go.

Maar ja, waarom zou je nu aan de yoga gaan? Wij hebben 16 redenen voor jullie op een rijtje gezet. Lees ze hieronder.

1. Yoga laat je focussen op de bewegingen van het lichaam en zorgt voor een regelmatige ademhaling, waardoor je ook een soort van mediteert. Hierdoor kan je de spanningen van de dag laten gaan en heb je een stuk minder stress in je leven.

2. De technieken die je tijdens yoga beoefend, zorgen voor bepaalde chemische reacties in je lichaam. Zo maak je minder hormonen aan die worden veroorzaakt door stress en maak je juist meer hormonen aan waardoor je je relaxter voelt.

3. Dankzij yoga daalt je hartslag en daardoor wordt je bloeddruk lager.

4. Yoga zorgt ervoor dat je meer antioxidanten aanmaakt (die helpen bijvoorbeeld beschermen tegen kanker).

5. De sport maakt het ook mogelijk dat je cholesterolgehalte lager wordt.

6. Je immuunsysteem krijgt een boost van yoga.

7. Door (voornamelijk power) yoga te beoefenen, word je sterker. Dit komt doordat je steeds verschillende houdingen aanneemt die verschillende spieren trainen.

8. Dankzij yoga word je flexibeler. Je wurmt je namelijk iedere keer in allerlei poses waarmee je je spieren strekt en op een gegeven moment wordt het steeds makkelijker.

9. Je houding wordt mooier. Doordat de spieren in je rug sterker worden, kun je rechter lopen en daardoor lijk je ook nog eens dunner.

10. Yoga laat je rustiger en makkelijker ademhalen doordat het je longcapaciteit verhoogt. Hierdoor helpt het bijvoorbeeld ook tegen symptomen van astma.

Doe jij al aan yoga?

Reese Witherspoon doet ook aan yoga

Reese Witherspoon doet ook aan yoga

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Beeld: Bruno Press)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties