0

gember 150Gember werd al in de Middeleeuwen gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Je eet dit dan ook niet puur, maar je gebruikt het wel om eten mee te maken. En dit heeft een aantal voordelige uitwerkingen op je lichaam.

Gember kun je op veel manieren kopen: vers, gekonfijt, als poeder of als siroop. Vers is natuurlijk het gezondst, maar dit is niet zo lang te bewaren. Je kunt het in je thee doen of er maaltijden mee bereiden. Maar waarom zou je dit doen? Wij hebben tien redenen voor je op een rijtje gezet waarom jij écht gember zou moeten eten (of drinken).

1. In gember zit het stofje gingerol. Deze helpt om misselijkheid en braken tegen te gaan. Het is dan ook niet zo gek dat heel veel zwangere vrouwen ‘s ochtends gember in hun thee drinken.

2. Ook bevat het shogaol, wat je proeft aan de scherpe smaak van gember. Sommige mensen vinden dit niet lekker, maar dit is wel het stofje dat een preventieve werking voor kanker en hartaandoeningen heeft. In een wetenschappelijk onderzoek is zelfs gebleken dat drie keer per week gember eten darmkanker zou kunnen voorkomen.

3. Shogaol heeft meer goede eigenschappen. Zo werkt het pijnstillend en helpt het tegen gezwollen gewrichten.

4.In gember kun je ook de olie zingiberene vinden. In combinatie met de gingerol is dit goed voor de spijsvertering.

5. Gember werkt ontzettend goed tegen reisziekte. Er is uit onderzoek gebleken dat gember zelfs beter werkt dan de pilletjes van de drogist.

6. Wil je je immuunsysteem een boost geven? Neem dan zeker een kopje gemberthee. Gember zorgt er namelijk voor dat je meer gaat zweten, waardoor er een stofje vrijkomt die schimmels en bacteriën bestrijdt.

  • gember

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties