0

hardlopen 150Het is mooi weer, s’avonds langer licht en het is hét seizoen waarin we wat meer skin showen dan normaal. Perfecte redenen om te hardlopen dus! Heb je jezelf al honderd keer beloofd om hier eindelijk eens mee te beginnen en bedenk je telkens weer een andere reden waardoor je het toch niet doet?

Om je wat motivatie te geven hebben wij 10 redenen voor je gevonden waarom hardlopen wél goed en leuk voor je is. Lees snel mee!

1. Geluksgevoel
Door hardlopen wordt je stukken blijer en je krijgt veel minder last van stress. Door een stukje te rennen maakt je lichaam endorfine aan, waardoor je straks rondhuppelt met een grote big smile!

2. Beter slapen
Uit verschillende studies blijkt dat hardlopers beter slapen dan mensen die niet hardlopen. Ga alleen niet nét voor het slapengaan rennen want dan heb je nog teveel adrenaline in je lichaam en zul je juist minder goed in slaap komen.

3. Lose that pounds
Hardlopen past prima bij een dieet of als je gewoon wat pondjes wil afvallen. Er zijn maar weinig activiteiten waarmee je sneller calorieën verbrandt dan met hardlopen!

4. De drie b’s
Met hardlopen train je je buik, billen én benen! Drie vliegen in één klap dus.

5. Stralende huid
Hallo glanzende huid! Volgens dermatologen wordt je bloedcirculatie beter door een paar keer per week te hardlopen en krijgen die vervelende puistjes of een droge huid geen kans.

6. Goede spijsvertering
Regelmatig hardlopen heeft een positief effect op de spijsvertering. Voedsel passeert het maag-darm kanaal hierdoor sneller, waardoor de ontlasting zachter blijft en de stoelgang makkelijker verloopt.

7. Tevredener met je lichaam
Uit onderzoek blijkt dat je door te bewegen een positiever lichaamsbeeld en meer zelfvertrouwen krijgt. Je gaat je lichaam anders bekijken en kijkt in plaats van hoe het eruit ziet ook naar wat het allemaal kan.

8. Minder vaak ziek
Hardlopen versterkt het immuunsysteem en verhoogt de weerstand. Dat betekent dus minder vaak ziek zijn!

9. Cheap!
Een paar goede hardloopschoenen moet je zeker aanschaffen, maar dat zijn dan ook de enige grote kosten die je maakt. Je zit niet vast aan een vaak (duur) abonnement van de sportschool

10. Geestelijke balans
Als je het even niet meer ziet zitten en je bent in zo’n vervelende dip belandt, ga dan lekker een rondje hardlopen. Het is bewezen dat door het lopen depressieve en angstige gevoelens afnemen.

  • hardlopen 500

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Sanne Lankhuijzen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties