0

Celebrity tweets 27 01We kennen natuurlijk allemaal Popeye nog wel. Dit getekende figuur leerde ons allemaal om spinazie te eten doordat hij hier meteen ongelofelijk sterk van werd.

Natuurlijk werkt het in het echt niet zo, maar dat neemt niet weg dat spinazie wel ontzettend gezond is. Al moeten we dan niet het voorbeeld van Popeye nemen, want spinazie uit blik bevat een stuk minder goede voedingsstoffen dan verse.

Tegenwoordig zie je daarom een heleboel bloggers en celebrities spinazie in hun smoothies stoppen of er salades van maken. Dit is een supergezonde én lekkere manier om de groente binnen te krijgen.

Wij hebben hieronder tien redenen op een rijtje gezet waarmee we jou hopen te overtuigen om meer spinazie te eten. Lees ze hieronder.

1. In 180 gram gekookte spinazie zit maar liefst elf keer zoveel vitamine K dan de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid voorschrijft. En dat betekent niet dat er teveel in zit, want de ADH is eigenlijk een soort minimum grens. Vitamine K is goed voor de binding van bepaalde lichaamseiwitten, het sterk houden van je tanden en botten en het soepel houden van je vaatwanden. Ook voorkomt het (hersen)bloedingen en bloedpropjes.

2. Uit een Brits onderzoek is gebleken dat spinazie vele malen sterker tegen kanker werkt dan bijvoorbeeld broccoli, bloemkool, spruitjes of boerenkool. Dat komt omdat spinazie over veel meer mineralen, vitaminen en fytonutriënten (plantaardige voedingsstoffen) beschikt. Zeker fytonutriënten zijn belangrijk in de strijd tegen kanker, want deze vechten tegen keihard tegen welvaartsziektes (zoals diabetes, hart- en vaatziekten, maar dus ook kanker). Tegenwoordig vind je ze weinig meer in voedsel door al het gif dat er tijdens het groeiproces op wordt gespoten, maar in spinazie dus nog wel!

3. Dat spinazie je echt sterker maakt, zoals Popeye doet beweren, is natuurlijk een fabeltje. Toch sterkt het je lichaam wel aan en is het een echte boost voor je immuunsysteem. Hierdoor kun je dus beter tegen een stootje en word je minder snel ziek.

4. Spinazie werkt als een detox voor je lichaam. De groente helpt je lichaam namelijk om sneller gifstoffen af te voeren.

5. In de bladgroente zit een fytonutriënt genaamd carotenoïde die het verouderingsproces tegengaat. Wil jij dus zo lang mogelijk van je jonge, strakke lichaam en huid genieten, eet dan vanaf een zo jong mogelijke leeftijd genoeg spinazie.

6. In spinazie zit een heleboel ijzer. Dit helpt bij het vormen van rode bloedlichaampjes, waardoor je minder kans hebt op bloedarmoede (wat een behoorlijk vervelend kwaaltje is).

7. Als je wilt afvallen, is het een heel goed idee om spinazie te eten (of te drinken in een smoothie). In de groente zitten namelijk een hoop vezels terwijl het verder caloriearm is. Het vult dus, maar maakt je niet dik!

8. Er zit een hoop foliumzuur in de groente. Zwangere vrouwen slikken dit vaak als supplement om geboorte-afwijkingen te voorkomen en het kind te helpen in de vroege ontwikkeling, maar vers vanuit de spinazie is nog veel beter.

9. Er zit superveel vitamine A in spinazie. Dit is goed voor je ogen en beschermt je tegen bijvoorbeeld staar.

10. In spinazie zitten een hoop antioxidanten. Deze beschermen je tegen kanker, een hartaanval, onvruchtbaarheid en beroertes.

  • Celebrity tweets 27 01
    Supermodel Karolina Kurkova maakt ook graag een salade met spinazie

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties