0

150 stressWe hebben het allemaal tegenwoordig veel te druk en iedere minuut van de dag benutten we optimaal. Maar met deze drukte in ons hoofd kan het allemaal nog wel eens overlopen én die situaties zorgen voor de nodige stress. Maar dat is no longer needed.

Want je kunt er van alles aan doen om even lekker te ontspannen en aan alle drukte te ontkomen. Wij hebben tien manieren gevonden om dit te doen in minder dan vijf minuten. Lees ze meteen hieronder.

1. Lachen. Probeer zoveel mogelijk te lachen. Ook al ben je niet vrolijk, als je een glimlach op je gezicht tovert zul je zien dat je humeur er echt beter van wordt.

2. Bel een vriendin. Soms is het even nodig om wat afleiding te zoeken. Bel een vriendinnetje of je vriend en blaas even uit bij die persoon. Je vriendin kent je en weet wat ze moet zeggen om je weer even te laten lachen en dat laat je je stressmomentje weer even vergeten.

3. Frisse geuren. Sowieso kunnen geuren ons heel erg in een bepaalde stemming brengen. Zo helpen pepermunt en lavendel je meer gefocust te zijn. Zoetere geuren, zoals bloemen of kaarsen, laten je vaak ontspannen en rustig voelen. Een paar snifjes van een fijne geur en je zal merken dat je al meteen wat kalmer wordt.

4. Visualiseer. Doe gewoon heel even je ogen dicht en beeld je in dat je op een fijne plek bent. Hoe druk je het ook hebt, je kunt altijd even ontsnappen aan de werkelijkheid in je eigen droomwereld.

5. Mediteer. Je hoeft echt geen pro te zijn om te kunnen mediteren. Veel mensen denken dat, maar als je je sterk focust op een woord, beeld, geluid of gevoel kun je al heel erg in jezelf keren en rustig worden. Let op je ademhaling en probeer vooral te ademen vanuit je buik.

6. Massage. Neem een paar minuutjes om even jezelf te masseren. Gewoon een kleine DIY nek massage of een schouder massage…je weet des noods zelf het beste wat je lekker vind én waar je pijn zit. Neem dus even een momentje voor jezelf en verwen jezelf, even ontvluchten aan die drukke wereld.

7. Stretchen. Er is haast geen beter gevoel dan even lekker goed uit te stretchen. Door even al je spieren lekker op te rekken ontspannen al je spieren vlak erna. Heerlijk om even goed tot rust te komen dus.

8. Muziek. Op een of andere magische wijze wordt ons humeur enorm bepaald door muziek. Zet even lekker een goude ouwe op en geniet van jou momentje. Wordt één met de muziek en laat de rest van de wereld aan je voorbij gaan.

9. Sluit je ogen. Neem even een paar minuten voor jezelf en sluit je ogen. Zet je gedachten van je werk of school opzij en geniet van even helemaal niks doen. Door je hersenen zo even een pauze te geven wordt je rustig en als je het ook nog eens combineert met je volle focus op het ademhalen dan wordt je helemaal rustig.

10. Wandelen. Ga even lopen, ga er even uit. De frisse lucht zal je goed doen en maakt je gedachten helemaal leeg. Door de endorfine die vrij komt bij het wandelen of sporten wordt je wat vrolijker. Even niets aan je hoofd en dus lekker lopen is een goede manier om te ontstressen.

  • Meditating

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Bridget van Alphen)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties