0

TIP 10 handige trucs om jouw koffer perfect in te pakkenOp reis gaan is leuk, maar een nadeel is dat je jouw koffer moet inpakken. Wat moet je immers beginnen zonder kleding, toiletspullen en de nodige entertainment?

Maar hoe pak je jouw koffer het beste in? Wanneer moet je beginnen, wat moet je meenemen en wat zijn handige trucs? Wij helpen je op weg met tien handige tips en trucs!

1. Bedenk wat je mee moet nemen
Last minute van alles in je koffer proppen is geen goed idee; je vergeet gegarandeerd iets. Schrijf alles van te voren op in de vorm van een lijstje. Als je het druk hebt overdag om na te denken, dan heb je vast onderweg naar werk wel tijd. Bewaar de checklist voor jouw volgende reis.

2. Verdeel je kleding
Tijdens een vakantie heb je verschillende setjes nodig. Een strandoutfit, een combi waarin je lekker kunt shoppen en een jurkje voor ‘s avonds. Zorg ervoor dat je voor elke gelegenheid genoeg setjes hebt en zorg dat ze makkelijk terug te vinden zijn in je koffer door bijvoorbeeld alle shopoutfits te stapelen.

3. Neem niet te veel schoenen mee
In je enthousiasme neem je waarschijnlijk vaak te veel schoenen mee op vakantie, maar drie paar is echt genoeg. Neem een paar comfortabele stappers mee, een paar mooie schoenen voor uitgaan én een paar slippers als je naar een warm land gaat.

4. Toiletartikelen
Mini’s zijn te klein voor een doorsnee vakantie en de normale flessen te groot. Neem daarom normale flessen mee die halfleeg zijn. Je zou ook kunnen kiezen voor 2 in 1 producten zoals een douchegel en shampoo in één. Ga je naar een land waar de hygiene wat minder is? Dan is desinfecterende handgel onmisbaar!

5. Belangrijke dingen in handbagage
Zorg ervoor dat waardevolle papieren, medicijnen en dergelijke in jouw handbagage zitten. Ga je ver vliegen? Neem dan een setje schone kleding en een tandenborstel mee omdat bagage wel eens vertraagd aankomt of zelfs kwijtraakt.

kim kardashian koffer

6. Maak kopieën van belangrijke documenten
Dit spreekt eigenlijk voorzelf; maak een kopie van je paspoort, rijbewijs en verzekeringspapieren. Mocht je iets kwijtraken, dan heb je altijd een back-up bij de hand. Neem een geprinte versie mee én mail jezelf de gescande documenten toe.

7. Plastic zakken
Ga niet weg van huis zonder genoeg plastic zakken mee te nemen. Handig om toiletspullen in te stoppen en hierdoor een natte koffer of vlekken op je kleding te voorkomen. Daarnaast is het handig om jouw vieze kleding in te bewaren.

8. Laat dikke boeken thuis
Anno 2013 kun je die dikke boeken thuislaten; koop een e-reader of investeer in een iPad. Zo heb je duizenden boeken bij de hand in een lichtgewicht apparaat.

9. Kies voor lichtgewicht
Ga je op een intensieve vakantie (bijvoorbeeld backpacken)? Ga dan voor items van goede kwaliteit die lichtgewicht zijn. Er zijn slaapzakken, matjes en dergelijke die minder dan een kilo wegen.

10. Pak de koffer op het juiste moment in
Misschien denk je dat het handig is om alles drie dagen van te voren in jouw koffer te doen, maar je krijgt gegarandeerd kreukels in je kleding. Verzamel daarom langzaam alle spullen op één plek en doe het in de koffer de avond voordat je weggaat.

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties