0

Succulent Array of FruitWij Nederlanders eten vaak drie grote maaltijden: ontbijt, lunch en avondeten. Toch houden we er ook van om tussendoor nog wat te snacken.

En dat is helemaal niet zo erg, want dat houdt onze stofwisseling op gang en daardoor blijven we verbranden en krijgen we energie. We moeten er alleen wel op letten dat we dan ook gezonde tussendoortjes nuttigen, waar ons lichaam daadwerkelijk iets aan heeft. ‘Je bent wat je eet’, ‘ieder pondje gaat door het mondje’, we kennen alle clichés, maar ze zijn wel wáár.

Wij hebben daarom een aantal gezonde tussendoortjes voor je op een rijtje gezet die je zonder schuldgevoel kunt eten. Let er wel op: neem niet ergens te veel van, want ‘te’ is nooit goed!

1. Een makkelijke én gezonde optie die je trek als sneeuw voor de zon doet verdwijnen, is een handje noten. Kies voor de ongebrande en ongezouten variant en je zit helemaal goed. Maak bijvoorbeeld je eigen mix met amandelen, walnoten en cashewnoten.

2. Een andere gezonde en lekkere keuze tegen de hartige trek is humus. Combineer dit bijvoorbeeld met worteltjes of stukken komkommer en je zult zien dat je snel verzadigd bent.

3. Sojaboontjes! Hartstikke lekker én supergoed voor je. Je kunt ze bijvoorbeeld kopen bij de Toko en zelf thuis bereiden of bij de AH to Go. Weet je niet wat dit zijn? Dit zijn boontjes die je ook vaak bij sushi krijgt. Je schuift met je tanden de peultjes uit de schil en dan eet je ze vervolgens op (de schil dus niet). Mmm!

4. Dit is een inkoppertje: fruit. Kies voor een lekkere variant, leg het op je bureau terwijl je werkt en je krijgt er vanzelf zin in! Op dit moment zijn er bijvoorbeeld passievruchten te krijgen. Hartstikke lekker!

5. Maak een (groene) smoothie. Smoothies vullen vaak erg goed en als je ze met goede ingrediënten vult, zijn ze ook nog eens heel erg gezond. Doe er bijvoorbeeld een handje spinazie, boerenkool of een theelepeltje spirulina in de smoothie met een banaantje en een mango. Smullen maar!

6. Koop snoepgroente. Je hebt bijvoorbeeld snoepkomkommertjes, snoeppaprika of snoeptomaatjes. Je zult zien dat je dit veel eerder pakt dan een grote komkommer die je nog helemaal moet snijden.

7. Heb je meer trek in iets ‘slechts’? Kies dan voor chocola met meer dan 70% cacao. Zo kun je snoepen op een verantwoorde manier.

8. Bak je eigen gezonde koekjes of muffins! Op die manier kun je zelf beslissen wat je er in stopt en kun je het zo healthy maken als je zelf wilt. Goede ingrediënten zijn bijvoorbeeld dadels, havermout, spelt of bananen.

9. Heb je tijd over en crave je echt naar wat lekkers? Bak een banaan-ei pannenkoek. Dit doe je door een banaantje te prakken en te mixen met een ei. Vervolgens bak je ze op dezelfde manier als een normale pannenkoek. Combineer het met bijvoorbeeld kaneel, aardbeien of blauwe bessen en je hebt een heerlijk vullend tussendoortje.

10. Een rijpe avocado is ook een uitstekend tussendoortje. Snij ‘m doormidden, strooi er vervolgens wat zout op en lepel hem vervolgens uit. Lekker én het vult heel goed en lang.

  • Succulent Array of Fruit

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Indra Jager)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties