0

rood haar 150Heb jij ook zo een ontzettende last van haaruitval? Geloof ons je bent niet de enige: heel veel vrouwen hebben last van dit probleem en hebben geen idee hoe zij dit moeten oplossen.

Net je haar geborsteld en het lijkt of de helft van je haar achter is gebleven in jouw borstel of blijven er telkens haren kleven op jouw favoriete blazer? Het is een veel voorkomend probleem, maar de grote vraag is hoe komen we hier nou vanaf want dat willen we allemaal. Wij hebben don’t op een rijtje gezet als jij je haar zo vol mogelijk wil houden!

1. Een hete douche
Heerlijk zo een hete douche nemen en even helemaal bijkomen, maar helaas is deze dagelijkse gewoonte één van de oorzaken waarom je haar uitvalt. De hitte van het hete water zorgt ervoor dat je haar uitdroogt en droog haar breekt veel sneller af. Zet voortaan je douche een paar graden kouder en was je haar met zo koud mogelijk water, niet te koud natuurlijk want het moet wel fijn blijven om te douchen.

2. Het gebruik van hete stylingproducten
Ons haar krijgt wat te verduren hoor: we gebruiken dagelijks een föhn, stijltang of krultang en die apparaten zijn gloeiend heet. Deze hitte zorgt ervoor dat het beschermlaagje dat over jouw lokken zit, beschadigd raakt. Hierdoor raakt de vochtbalans verstoord en het gevolg daarvan is de haren uit gaan vallen. Als je écht niet zonder deze drie stylingproducten kan, zorg er dan in ieder geval voor dat je altijd een serum in je haar doet die beschermd tegen hitte.

3. Uithonger diëten
Als je jezelf gaat uithongeren om snel af te vallen gaat het kleine beetje energie dat in jouw lichaam zit naar de belangrijke dingen toe, zoals het laten pompen van je hart en het laten werken van je hersenen. Het aanmaken van haar heeft op dat moment geen prioriteit. Een beetje opletten kan altijd maar zorg ervoor dat je genoeg voeding binnenkrijgt en honger je zelf nooit uit!

4. Verkeerde behandeling van nat haar
Het haar is het meest kwetsbaar als het nat is en daarom is het absoluut niet verstandig om het haar te kammen tijdens het douchen. Na het douchen de haren proberen te laten drogen door middel van je handdoek hard langs je haar te halen, is ook af te raden.

5. Het dragen van strakke haarstijlen
Even een dag geen zin om je haar los te doen, wat is een knot of een staart dan lekker makkelijk. Dit zorgt er helaas voor dat het haar wordt afgekneld en loopt permanente schade op: in het ergste geval kan het ervoor zorgen dat het haar niet meer zal groeien. Dus hou voortaan het toch maar los of let erop dat je een losse staart of knot maakt in het haar.

6. Het gebruiken van long-lasting producten
Als je haar hebt gedaan, wil je er natuurlijk voor zorgen dat dit de hele dag op dezelfde manier blijft zitten maar blijf uit de buurt van long-lasting producten. Deze maken het haar ontzettend zwaar en bevatten veel alcohol, die ervoor zorgen dat het haar uitdroogt. Vermijd alle producten die ervoor zorgen dat jouw haar stijf of plakkerig aanvoelt, maar kies voor mousses die het haar juist zacht maken.

7. Het slikken van de anticonceptiepil
Als jij bij de vrouwen hoort die door het gebruik van hormonen hun haar dunner wordt of afbreekt, dan kan de verkeerde anticonceptiepil ervoor zorgen dat het haar nog zwakker wordt. Als je gevoelig bent voor androgenen zonder dat je dit weet, die vaak in de pil zitten, kan het een grote oorzaak zijn voor jouw haaruitval. 

8. Op je hoofd krabben
Heb je continu last van jeuk op je hoofd en krab je daarom de hele dag door dan breekt het haar sneller af en valt het sneller uit. Je moet dus de oorzaak van het jeuken aanpakken en vaak is dat roos op de hoofdhuid. Om van de roos af te komen zijn er talloze anti-roos shampoos: probeer deze uit en kijk welke voor jou het beste werkt. Als de roos weg is, zal de jeuk ook snel stoppen.

9. Te veel blootgesteld aan de zon
Het uren liggen bakken in de zon is natuurlijk voor het gehele lichaam slecht maar ook voor je haar. De UV-straling zorgt ervoor dat de sterkte en elasticiteit van het haar afneemt. De beschermende laag wordt er ook door aangetast en dit alles zorgt ervoor dat je je haren maar blijft aantreffen in je borstel. Als je gaat zonnen, doe dan even een petje op.

10. Het haar te weinig wassen
Sinds we allemaal massaal droogshampoo hebben aangeschaft in ons beauty assortiment wassen we ons haar niet meer iedere dag. Dit is niet een heel groot probleem voor een keertje, maar zodra het een gewoonte wordt is dit het wel. Haarproducten, viezigheid en olie komen vast te zitten in de poriën van je hoofdhuid. Dus probeer toch wel regelmatig je haar een goede wasbeurt te geven.

  • haaruitval voorkomen

(Beeld: Pinterest)

(Tekst: Kim Bruin)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties