0

NEW MENS BLOG The Good, the Bad and the UgglyAmsterdam – Steeds als ik tijdens mijn colleges onder en boven de schoolbankjes kijk, maakt mijn hart een sprongetje. Zo’n sprongetje waarvan artsen zouden zeggen dat ik een hartritmestoornis heb. Het lijkt dan alsmaar weer of ik in een streng islamitisch land woon, waar alle vrouwen in lange donkere gewaden en met gesluierde hoofden onopvallend op zoek zijn naar hun eigen identiteit.

Volgens mij zijn vrouwen bij het uitzoeken van hun kleding bezig met drie antwoorden op één vraag. Zie ik er leuk uit en verberg ik daarmee mijn onzekerheid? Ga ik wel mee met de trends? Maar bovenal, vinden jongens mij er leuk uitzien? Meiden die dit ontkennen hebben al een vriend en bevestigen antwoord drie.

Koffie drinken

Koffie drinken

Het begint met het probleem dat ik jullie niet uit elkaar kan halen door jullie uniformiteit in klederdracht. Hoe kan de jager in mij nou kiezen tussen 16 exact hetzelfde geklede prooien? Normaal gesproken zou ik dan gaan voor het meisje met de mooiste ogen, maar jullie zijn zo gewiekst dat ook die zijn afgeschermd door identieke ‘aviators’. Bovendien is het in Nederland echt ‘not-done’ om al jullie harten te bekoren en volgens mij ook in strijd met jullie idealisme over monogamie. Als jullie er allemaal hetzelfde uitzien, hoe kan ik dan verliefd worden op het eerste gezicht?

Onder de zonnebank

Onder de zonnebank

In de zoektocht naar meer exclusiviteit ben ik bij gebrek aan originaliteit boven het middel, overgegaan op de keuring van jullie voetenwarmers. Schoenen maken de man, dus maken ze ook de vrouw. Maar wat gaat er dan soms toch zo vreselijk mis? Met pijn in mijn ogen zie ik ze zitten in de zaal. Doorsnee bovenkant, Nike Air Max aan de enkeltjes. Wake up call: de gabbertijd is voorbij. Standaard Ray Ban in het haar, roze tijgerprint flatjes, witte halve sokjes. Zichtbare ‘onzichtbare’ sokken dragen is hetzelfde als veilig vrijen met een zeef in plaats van een condoom. Zijden vestje van de Zara, kaki broek van de H&M en Crocs. Crocs? Dan schiet er dus spontaan een krokodil in onze keel dames. Ook al staat er op de doos: ‘Ultra-hip Italian styling’, dit is niet wat ik bedoel met opvallen.

Naar de sauna

Naar de sauna

Wat ik daarentegen echt niet heb begrepen is dat jullie ten einde raad maar een mannen schoen zijn gaan dragen. Mannelijker dan deze schoen vind je ze bijna niet en toch is hij door jullie overgenomen  met een soort omgekeerde metro-morfose. De Ugg. Dit lederen luxe laarsje stond symbool voor de oerman in ons. Na urenlange surfsessies, peddelend door de ruwe koude golven, warmden we ons op bij het kampvuur met tot in perfectie gevoerde Ugg’s om onze uitgeputte voeten. Totdat Kate Hudson, Sarah Jessica Parker en Pamela Anderson deze mannelijke Louboutins van ons afnamen en nu de hele wereld ze afdraagt. De enige pluriformiteit in jullie uniformiteit is dat jullie ze in allemaal verschillende kleuren dragen.

Lieve metro vrouwen, geef ons alsjeblieft onze waardigheid terug. Ik beloof dat wij jullie je zekerheid teruggeven in ruil voor onze Ugg’s. Want tot overmaat van ramp verkleumen nu over de hele wereld  surfers, die door de massaal uitverkochte Ugg’s, gedwongen zijn zich op te warmen bij kampvuren met hele ‘uggly’ Crocs om de enkels.

Adios!

Menno

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties