0

Trouwen. Het is iets wat altijd had willen doen, maar dat het al zo snel zou gaan gebeuren had ik nooit verwacht. En zo snel is het niet eens, ik ben alweer vijf jaar samen met mijn grote liefde Jorg. Maar ik had altijd gedacht dat we eerst kindjes zouden krijgen en dan een keer zouden trouwen als we geld te veel hadden (ik hoop nog steeds dat dit ooit gaat gebeuren). Trouwen wil ik niet zo zeer vanwege het papiertje, of om meer verbonden te zijn met elkaar (dat zijn we al), maar vooral om de liefde grootst te vieren met een feest en heel veel familie en vrienden.

''Hij vindt dat als je als vrouw hints moet droppen om gevraagd te worden, je als man eigenlijk al te laat bent''.

Jorg dacht hier anders over. Hij vindt dat als je als vrouw hints moet droppen om gevraagd te worden, je als man eigenlijk al te laat bent (stuur dit artikel vooral door naar je lief, het is geen hint, wel inspiratie). En daarom vroeg hij mij in september op mijn verjaardag ten huwelijk. Hoe dit ging zal ik je vertellen want erg veel mensen (waaronder Annic) smullen van dit soort verhalen.

Ik was dus jarig en had de hele dag gedraaid voor een interview voor mijn YouTube kanaal dit verliep niet echt vlekkenloos, waardoor ik baalde dat ik moest werken op mijn verjaardag.Ook het einde van de dag liep uit, waardoor ik behoorlijk te laat was voor de verrassingsdate van mijn zusje. 

"Ze spoot nog wat parfum in mijn nek en we stapten op de fiets richting Artis"

Ze had gekookt en we aten snel wat bij haar thuis, na het eten zei ze "kom we gaan ons opmaken". Nou is het op zich al tien jaar geleden dat wij ons samen opmaakte, maar op dat moment dacht ik why not. Ze spoot nog wat parfum in mijn nek en we stapten op de fiets richting Artis.

Van de route klopte weinig, we reden random rondjes door stille woonwijken (ze moest kennelijk tijd rekken) tot we uiteindelijk aan de achterkant van een tuin stonden. Daar stapten we af en kwam er een vrouw tevoorschijn die op een theatrale toon zei: "Jij bent Sanny Verhoeven". "Klopt" zijn mijn zus, en snel fietste ze weg (?!). Ik moest lachen en dacht dat mijn vriendinnen een soort moordspel hadden bedacht en dat dit de eerste actrice was. De vrouw vertelde me dat ik een unieke rondleiding door de Hortus Botanicus kreeg om de waterlelie te bekijken die alleen in het donker bloeit. Het was helemaal leeg en stil in de tuin en het begon te schemeren. Ik dacht aan Jorg, want we wilden beiden al zo lang naar deze tuin, maar het kwam er steeds niet van.

‘'Nee dat kan helemaal niet, ik heb een leren jasje en sneakers aan"

De vrouw begon vol enthousiasme over de pre-historische rabarber op links en de….(ik weet niks meer) op rechts. En ik zocht vooral naar mijn vriendinnen niet nu elk moment de hoek om konden komen. Tot mijn verbazing kreeg ik echt een rondleiding en toen we bij de beroemde nacht waterlelie aankwamen kwam Jorg ineens aangelopen met een grijns van oor tot oor. Ineens dacht ik, ‘het zou toch niet?’ Is dit een aanzoek? ‘Nee dat kan helemaal niet, ik heb een leren jasje en sneakers aan (ja, dat dacht ik echt).

lelie in de Hortus Botanicus
De waterlelie waar het allemaal om te doen was.

Ik voelde mijn hart kloppen in mijn keel en werd een beetje duizelig. Hij nam me mee naar een mooi prieeltje en bukte naar een radio om deze aan te zetten. En toen wist ik het: ‘Natuurlijk! Ik heb voor mijn verjaardag een cursus salsa dansen gevraagd, en die les krijgen we hier op deze speciale plek!’ Jorg snapte er niks van en zette snel een nummer aan. Toen speelde er Wishing Well van Terence Trent D’Arby.. Dit heerlijk cheesy nummertje was sinds een maand ons liedje, elke ochtend zette Jorg het aan en dansten we er samen op. Nu begreep ik toch dat het echt om een aanzoek ging en schreeuwde ik meteen: "JAAA!".

"Hij trok een fles champagne vanachter een plant en zei dat we door moesten lopen"

Hij ging op een knie, en vroeg me ten huwelijk met de mooiste diamanten verlovingsring die ik me had kunnen voorstellen. Met tranen in mijn ogen zei ik weer: "ja". Helemaal nog in shock pakte Jorg mijn hand en gingen we aan de wandel door de mooie tuin. Hij trok een fles champagne vanachter een plant en zei dat we door moesten lopen. Wat een haast ineens, maar vrij kort daarop begreep ik waarom. We liepen naar de kas, achterin de tuin (een geliefde trouwlocatie) en daar stonden onze beide families ons op te wachten met champagne en een lekker hapje. Daar omringt door de meest exotische planten toasten we, en hadden we een mooi verlovingsfeestje.

Net verloofd
Blije koppies!

Ik wist niet half hoe romantisch die schat van me eigenlijk is. Een aanzoek als dit had ik nooit verwacht en ik ben er nog elke dag dankbaar voor. Ik vond het ook heel slim bedacht, want het eerste wat je wilt doen na zo’n aanzoek is iedereen vertellen dat je bent gevraagd.

Ik schrijf dit nu met een big smile van oor tot oor, dus zal ik je hier de komende maanden meenemen in ons trouwavontuur! En mocht je nu al meer willen zien (hoe ik dé jurk vind bijvoorbeeld)? Neem dan een kijkje in mijn trouw video serie!

Tekst en beeld: Sanny Verhoeven

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties