0

Het is bizar dat we er anno 2012 nog steeds over moeten praten, maar helaas is dit wel het geval. Het percentage ‘gekleurde’ modellen dat gebruikt wordt in de modewereld is nog steeds schrikbarend laag. Gelukkig komt er langzaam maar zeker een beetje meer etnische diversiteit op de catwalk en in magazines.

Uit onderzoek blijkt dat tijdens de New York Fashion Weeks van 2012 steeds minder gebruik is gemaakt van westerse modellen. In 2008 had 87 procent van de modellen die op de planken stond bij NYFW een een lichte huidskleur en dat cijfer is dit jaar afgenomen tot 80 procent. Dit betekent dat één op de vijf modellen ‘gekleurd’ was. Een vooruitgang, maar wat ons betreft nog steeds niet een goede weerspiegeling van de samenleving.

Helaas gingen The Row, Elizabeth & James, See by Chloe, Araks, Brood, Calvin Klein, Louise Goldin en MM6 Maison Martin Margiela voor een compleet ‘witte’ modellengroep. 3.1 Phillip Lim, Jason Wu, Zac Posen, Ralph Lauren, Betsey Johnson en Oscar de la Renta kozen het meest voor kleur.

Wat vinden jullie van deze kwestie?

De beeldschone Joans Smalls tijdens de afgelopen Oscar de la Renta show

(Beeld: Bruno Press)

(Tekst: Michelle Helmigh)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties