0

Een schokkende video van PETA heeft de wolwereld flink wakker geschud. In de video was te zien hoe de Argentijnse fokkerij Estancia el Trebol zijn lammetjes flink mishandelden. De video dook een paar weken geleden op en deed Stella McCartney, die haar wol ook vervaardigde van de fokkerij, direct besluiten te stoppen met de samenwerking.

Nu heeft ook de in Parijs gevestigde wolleverancier Chargeurs de samenwerking met de fokkerij stopgezet. In het videomateriaal, dat te zien is in de onthulling van PETA Nederland, is te zien hoe medewerkers delen van de oren van de lammetjes afsnijden, strakke ringen om hun scrotum plaatsen en hun staart afknippen - dit alles zonder enige verdoving. De scheerders slaan de schapen in het gezicht met elektische scheerapparaten, duwen de beestjes op de harde vloer en schoppen hen.

Dierenrechtenorganisatie PETA verzocht Chargeurs dan ook volledig te stoppen met het verkopen van schapenwol en over te stappen op veganistische wol. "Chargeurs garandeerde klanten dat haar zakenpartners dierenwelzijnsstandaarden in acht hielden, maar toch werd er door PETA US vastgelegd hoe scheerders – die zij jarenlang vertrouwden – zachtaardige schapen schopten, sloegen en op hen insneden, we weten nu dus dat 'diervriendelijke wol' echt niet bestaat", zegt PETA Nederland woordvoerder Tim Zijlstra.

"Het besluit van 'Chargeurs' om de banden met deze fokkerij te verbreken is een geweldige eerste stap maar de enige manier waarop we gegarandeerd schapen kunnen beschermen van mishandeling is door over te stappen naar 100 procent veganistische wol, daarom verzoeken wij hen om dat nu meteen te doen." Wat vind jij van het besluit?

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties