0

Al een aantal jaar weet de Zwarte Pietdiscussie de gemoederen flink bezig te houden en ook nu is de discussie nog steeds niet op haar eind gekomen. Vooral Nederlandse winkeliers hebben het gevoel dat zij worden aangesproken in de verhitte discussie.

Volgens brancheorganisatie Detailhandel Nederland is dat niet terecht. De organisatie roept daarom op tot een snelle overeenstemming. "Het is echt te betreuren dat er verdeeldheid is ontstaan over de invulling van het feest", zegt directeur Sander van Golberdinge. "Voor winkeliers is Sinterklaas één van de belangrijkste perioden van het jaar en dan zou je het liefst iedereen tevreden houden."

De brancheorganisatie neemt deel aan het rondetafeloverleg van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, met als doel het vinden van een toekomstbestendige invulling van het Sinterklaasfeest. Vooral bakkerijen, speelgoedzaken en cadeauwinkels verkeren volgens de directeur op dit moment in opperste staat van verwarring. Zo vlak voor het seizoen losbarst weten de winkeliers niet of de Piet nu wit, zwart of gekleurd moet zijn. "Wij weten het ook niet meer, want er circuleert van alles," aldus Van Golberdinge in het Algemeen Dagblad.

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties