0

Online shoppingHet is een groot nadeel van online winkelen, het niet kunnen passen van je aankopen. In de praktijk komt dit er vaak op neer dat we meerdere maten en meerdere kleuren van een item bestellen en alle ‘afgekeurde’ varianten van het kledingstuk weer retour sturen.

Bij het retourneren begint het drama, want als je van tevoren niet goed hebt uitgezocht wat de ‘regels’ van een winkel zijn, dan kan je voor een flinke verrassing komen te staan. Het Autoriteit Consument en Markt (ACM) is een actie begonnen tegen deze onduidelijke regelgeving. Daarvoor spraken zij webwinkels aan op de onduidelijke informatie rondom retourneren. Ook pleitten zij ervoor dat deze informatie makkelijker te vinden moest zijn. Bij meer dan 50% van de onderzochte webwinkels was informatie over retour sturen namelijk niet compleet en meer dan 85% van de online winkels informeerde niet goed over de terugbetaaltermijn.

Naar aanleiding van deze acties zijn inmiddels honderden modewebwinkels overstag en hebben duidelijkere informatie op hun websites gezet over retourneringen en terugbetaaltermijnen.

  • Online shopping

(Beeld: www.pinterest.com)

(Tekst: Milan van Vugt)

(Tekst: Stagiaire I Love Fashion News)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties