0

H&M webshopWie online shopt, weet dat het makkelijk is om spullen te retourneren. Iedereen bestelt wel eens meerdere maten van één item, zodat je thuis lekker op je gemak kunt passen. Wat niet mooi zit, retourneer je naar de betreffende webshop. Hoewel het super handig voor de consument is, zijn toch niet alle webshops blij met retourzendingen.

Zij hebben namelijk veel last van klanten die bestelde artikelen gebruikt of kapot retourneren. Er wordt nu onderzocht of de wet zodanig kan worden aangepast dat er een zwarte lijst komt van klanten die regelmatig onzorgvuldig omgaan met spullen die ze terug sturen. Uit onderzoek van de NOS blijkt dat kleding soms gedragen of zelfs gewassen terugkomt en dat de klant vervolgens het volledige aankoopbedrag terug eist.

Een zwarte lijst van ‘slechte’ klanten aanleggen is wettelijk niet toegestaan, maar toch wordt er gekeken naar de mogelijkheden om een waarschuwingslijst aan te leggen voor probleemklanten. “Tot nu toe krijgen we dit niet rond door privacybezwaren”, aldus Wijnand Jongen, ceo van Thuiswinkel.org. Wat zou jij vinden van een zwarte lijst?

  • H&M webshop

(Beeld: www.pinterest.com/)

(Tekst: I Love Fashion News Redactie)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties