0

Genevieve BarkerTotaal onverwacht kreeg het Australische model Genevieve Barker een stortlading kritiek over zich heen. Nadat fotograaf Brydie Mack een foto van haar deelde op zijn Instagram-account werd ze overladen met negatieve opmerkingen over haar ‘te dunne lichaam’. Máár, Genevieve laat zich niet kennen en slaat terug.

Ze werd onder andere uitgemaakt voor ‘skelet’ en dat het ‘hoog tijd voor een hamburger’ was. Genevieve was geschokt, want, zo schrijft ze: “Het is niet alleen kwetsend en ontmoedigend als vrouwen andere vrouwen ‘dik’ noemen, maar ook als vrouwen ‘te dun’ worden genoemd. Ik ben dun. Ik ben een echte vrouw.”

“Vroeger schaamde ik me voor wie ik was. Nu doe ik dat niet meer. Ik werk hard voor mijn lichaam, ik ben van nature slank, ik train de meeste dagen… Ik train als een atleet, ik voed me met het voedsel dat mij helpt trainen en mij energie geeft voor de lange dagen vol castings en fotoshoots. Ik ben gezond en sterk, en ja, dun…”, aldus Genevieve.

Ze sluit af met: “Ik hoop echt dat iemand mensen kan overtuigen van het feit dat het niet acceptabel is om mensen te pesten met hun lichaam op social media. Of ze nou dik, dun, lang, kort of een groene hulk-achtige huid hebben.”

Bekijk de foto’s van Genevieve hieronder.

(Beeld: https://instagram.com/genevieve_barker/)

(Tekst: I Love Fashion News Redactie)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties