0

Er gaan wel vaker verhalen de ronde over super dunne modellen die alsnog van modellebureaus te horen krijgen dat ze te dik zijn. Dit overkwam ook de 23-jarige Charli Howard. Met haar maatje 34 kreeg ze meerdere malen te horen dat ze 'te dik' en 'niet fit genoeg' is om in de modewereld te werken.

Ze had er schoon genoeg van en besloot daarom een open brief met een dikke 'f*ck you' op Facebook te plaatsen. Want, zo stelt ze, "ik kan mijn heupen er toch niet afzagen? Ik weiger jullie om mij nog langer verdrietig te laten voelen door jullie belachelijke, onbereikbare schoonheidsidealen."

Ik kan mijn heupen er toch niet afzagen?

"Ik ben een vrouw. Ik ben een mens. Hoe vaker de bureaus ons dwingen te vermageren, hoe kleiner de ontwerpers hun kleren maken en hoe meer meisjes ziek gemaakt worden. Als er iemand is die wil werken met de vrouw die ik geworden ben, bel me dan. Tot die tijd ga ik even wat taco's eten."

Binnen een mum van tijd werd Charlo overspoeld met positieve reacties. Zou het modellenbureau zich nu flink achter de oren krabben?

Lees de volledige brief hieronder.

1234

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties